İstanbul'da 1 Terörist öldürüldü

 Polis İstanbul'da El - Kaide terör örgütüne yönelik operasyonlar başlattı.Fatih Mahallesi'nde muhtarlık binası karşısında bulunan PTT Şubesi kimliği belirsiz kişilerce soyulmak istendi. Kimliği ve sayıları belirsiz soyguncular ile güvenlik güçleri arasın

İstanbul'da 1 Terörist öldürüldü

 Polis İstanbul'da El - Kaide terör örgütüne yönelik operasyonlar başlattı.

Fatih Mahallesi'nde muhtarlık binası karşısında bulunan PTT Şubesi kimliği belirsiz kişilerce soyulmak istendi. Kimliği ve sayıları belirsiz soyguncular ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.. İlk ulaşan bilgilere göre 1 kişi öldü, 1'i yaralı 3 kişi yakalandı.

VALİ GÜLER: 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

İstanbul Valisi Muammer Güler, Sultanbeyli'de PTT şubesine yönelik soygun girişiminde bulunan “soyguncu veya yasa dışı örgüt üyesi olduğu tahmin edilen” bir kişinin ölü, bir kişinin de yaralı ele geçirildiğini bildirdi.

Güler, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yaptığı açıklamada, soygun girişiminde bulunmak üzere Sultanbeyli'ye gelen 4 kişinin burada polisle karşılaştıklarını belirtti.

Vali Güler, “Polisle karşılaşmaları sırasında ateş açılmış, polisimizin karşılık vermesi üzerine de şu an soyguncu veya yasa dışı örgüt üyesi olduğu tahmin edilen 1 kişi ölü, bir kişi de yaralı ele geçirildi. Diğer iki kişi de hemen olayın akabinde yapılan takip sırasında yakalandı” dedi.

İSTANBUL'DA OPERASYON BAŞLADI

Polis İstanbul'da El - Kaide terör örgütüne yönelik operasyonlar başlattı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, soygun olayının ardından 7 adrese eş zamanlı operasyon başlattığı öğrenildi. Operasyonların Sultanbeyli ve Ümraniye bölgelerinde yoğunlaştığı öğrenildi.

İstanbul'un değişik bölgelerinde devam ettiği bildiriliyor

Bu arada soygun girişiminde 4 adet 9 mm çapında tabanca ele geçirildi.

Çatışmanın ardından polis ekiplerinin yaptığı incelemede örgüt üyelerinin üzerinden 9 milimetre çapında dört adet silah ele geçirildiği öğrenildi.

SANİYE SANİYE ÇATIŞMA

Soygunun yapıldığı PTT binasının hemen karşısında bulunan Sultanbeyli Fatih Mahallesi Muhtarlığı'nda bulunanlar yaşananları saniye saniye izledi. Mahalle Muhtarı Ahmet Çalışkan, dehşeti hurriyet.com.tr'ye şöyle anlattı:

"Bir minibüsle geldiler. İki kişi minibüsten indi. Başlarında kar maskesi vardı, silahları ellerindeydi. PTT'ye girmek için hamle yaptılar. Ancak bu sırada sivil polis olduklarını öğrendiğimiz güvenlik güçleri ile karşılaştılar. Polislerle soyguncular arasında çatışma başladı. Çatışma yaklaşık 5 dakika sürdü. Soygunculardan ikiside gördüğümüz kadarıyla yaralandı. Ancak minibüs kaçtı. Az önce polis arkadaşlarla yaptığım görüşmede minibüsün de yakalandığını öğrendim. Resmen dehşeti yaşadık, çok korktuk. Ancak bizim izlenimimiz polisin bu soygunun olacağına dair önceden ihbar aldığı yönünde. Yoksa nasıl orada hazır bulunur ve anında soygunculara karşılık verilebilirdi. Şu anda burası çok kalabalık. Bütün yetkililer burada. Polisin hemen müdahale etmesi sayesinde olay kısa sürede çözüldü. Yoksa çok kötü şeyler olabilirdi."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem