İstanbul Havalimanı'nda Terör Örgütü Üyesi Yakalandı

İstanbul Havalimanı'nda, PKK/KCK'nın "Paris kuzey gençlik kolu sorumlusu" S.G., polis tarafından yakalandı. Daha önce 4 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmış ve İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranıyordu.

İstanbul Havalimanı'nda Terör Örgütü Üyesi Yakalandı

İstanbul Havalimanı'nda, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde "Paris kuzey gençlik kolu sorumlusu" olduğu iddia edilen S.G. adlı şahıs, polis tarafından gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyonda, daha önce "terör örgütü üyesi olmak" suçundan yargılanarak 4 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan S.G., Türkiye'ye iniş yaptığı sırada yakalandı.

S.G.'nin, 2022 yılında aldığı hapis cezasının kesinleştiği ve İnterpol Daire Başkanlığı tarafından kırmızı bültenle arandığı bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, S.G. hakkında Paris Ceza Mahkemesi tarafından "terörizmi finanse etmek" suçundan verilen 4 yıl hapis cezası ve bu sürenin 2 yıl 10 ayının denetimli serbestlikle geçirilmesi kararı alındığı belirtildi. Teröristin ayrıca 5 yıl süreyle herhangi bir silah bulundurma veya taşıma yasağına tabi tutulduğu ifade edildi.

2014 yılında terör örgütünün kırsal alanına katıldığı tespit edilen S.G.'nin, uluslararası düzeyde de aranma kaydı bulunduğu öğrenildi. Emniyet güçleri tarafından İstanbul Havalimanı'nda başarıyla gerçekleştirilen operasyon, terörle mücadeledeki kararlılık ve iş birliğinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem