"İsrail'in barbarlığını kınıyoruz"

 TSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeyyat  Kafkas, İsrail’in Gazze’ye insanı yardım malzemesi götüren konvoya yönelik saldırısını, İsrail’in orantısız güç kullanmasının ve barbarlığının yeni bir aşaması olarak gördüklerini ve bu saldırıyı şiddetle kınayan bir

"İsrail'in barbarlığını kınıyoruz"

 

TSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeyyat  Kafkas, İsrail’in Gazze’ye insanı yardım malzemesi götüren konvoya yönelik saldırısını, İsrail’in orantısız güç kullanmasının ve barbarlığının yeni bir aşaması olarak gördüklerini ve bu saldırıyı şiddetle kınayan bir açıklama yaptı.

 

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“İsrail Gazze’ ye yönelik saldırılarında 500’ü aşkın kişinin ölümüne yol açmıştır. İsrail, barbarlığını bu defa “insani yardım malzemesi” taşıyan gemilere de yöneltmesi bölge barışına, istikrarına ve ekonomik işbirliğine indirilmiş çok ağır bir darbe olarak görmekteyiz. İsrail’in bu barbar tutumu bölgede tehdit boyutunu aşmış, fiili bir saldırganlık boyutuna dönüşmüştür.

İsrail’in Orta Doğu’da orantısız güç kullanımını durdurulması her şeyden önce insani bir zorunluluktur.

Bu çerçevede Gazze halkının temel gereksinimlerini karşılanmasına yönelik yardım konvoyuna saldırı karşısında Türkiye’nin sürdürdüğü girişimleri sonuna kadar destekliyoruz. Saldırı karşısında özellikle ABD’nin ve Avrupa Birliği ülkelerinin, tavırsız kalmayıp, bu konuda daha ciddi inisiyatif almalarını beklediğimizi kamu oyunun dikkatine arz ederiz.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler