İsrail basını, Tel Aviv'deki Türk elçiliğinde silah seslerinin duyuldığunu ve en az 1 kişinin yaralandığını duyurdu.
Filistinli bir kişinin 2 İsrailli'yi rehin alarak Türk elçiliğine girmek istediği ve bu nedenle ateş açıldığı belirtildi. İsrailli yetkilier de, bu kişinin bazı kişileri elçilikte rehin tuttuğunu açıkladı.
AA muhabirinin elçilik kaynaklarından edindiği bilgiye göre de, Büyükelçiliğe gelen bir Filistinli, bir elçilik çalışanını rehin almaya çalıştı.
Ancak bu kişi, Büyükelçiliğin güvenlik görevlilerince etkisiz hale getirildi. Filistinlinin amacının bilinmediği kaydedildi. Olay sırasında ateş sesi geldi ancak nedeni konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.
Hayarkon Caddesi'ndeki Büyükelçiliğin civarına çok sayıda İsrail güvenlik görevlisi sevk edildi. Caddeye ambulans da geldiği öğrenildi. Büyükelçilik yetkililerinin İsrail polisiyle olayla ilgili bilgi alışverişinde bulunduğu bildirildi.
Öte yandan AP ajansı, bir kişinin yaralandığı iddialarının bulunduğunu ancak bunun henüz teyit edilmediğini duyurdu. Haberde, ayrıca İsrailli yetkililerin, bu kişinin, dört yıl önce de İngiltere'nin İsrail Büyükelçiliği'nden sığınma istediğini bildirdiği yer aldı.
"SIĞINMA HAKKI İSTEDİ"
İsrail Kanal 2 televizyonu muhabiri, olayla ilgili NTV'ye şunları aktardı: İsrail polis güçleri, henüz olayın sona ermediğini açıklarken, resmi olarak da neler yaşandığını açıklamıyor.
Kesin olmayan bilgiler, Ramallah bölgesinden gelen bir Filistinli; 4 yıl önce de benzer bir olayın kahramanıydı ve İngiliz büyükelçiliğine gitmişti, Türk büyükelçiliğinden sığınma hakkı istedi.
Kesin bilinen, şu anda elçilik önünde ambulans var...
"İÇERİYE GİRDİ, VURULDU"
İsrail Kanal 10 Dış Haberler Müdürü de, yine NTV'ye şu açıklamayı yaptı: Elimizdeki bilgiler, muhtemelen Flilsitinli olan kişi, Tel Aviv'deki Türkiye Büyükelçiliği'ne girdi ve korumalar tarafından vuruldu...