İsrail pilotları nerede yetişiyor?

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Aden Körfezi'ne Türk askeri gönderilmesi çalışmaları ile ilgili, ''Bu kapsamda oluşturulması planlanan uluslararası deniz gücüne Türkiye'den bir firkateynin görevlendirilmesi ile ilgili

İsrail pilotları nerede yetişiyor?

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Aden Körfezi'ne Türk askeri gönderilmesi çalışmaları ile ilgili, ''Bu kapsamda oluşturulması planlanan uluslararası deniz gücüne Türkiye'den bir firkateynin görevlendirilmesi ile ilgili şu anda hazırlıklar devam ediyor'' dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, terörle mücadele ile halkın güvenliğini sağlarken, aynı zamanda halkla bütünleşme kapsamında Toplumsal Gelişime Destek Faaliyetleri icra ettiğini belirten Tuğgeneral Gürak, bu kapsamda milli eğitim müdürlükleriyle de koordineli çalışıldığını ifade etti.

-ANADOLU KARTALI EĞİTİMLERİ-

Toplantıda Anadolu Kartalı Eğitimleri hakkında da bilgi veren Tuğgeneral Gürak, eğitimlerin 2001 yılından itibaren her yıl 3-4 dönem halinde Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlu bulunan Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi Komutanlığında iki hafta süreyle icra edildiğini hatırlattı.

Bu eğitimlerin 1-2 döneminin milli, 1-2 döneminin uluslararası olarak planlandığını anlatan Tuğgeneral Gürak, eğitimlerin 2001 yılından şu ana kadar 21 dönem icra edildiğini kaydetti.

Bunların 14 adedinin uluslararası, 7 adedinin milli olduğunu belirten Tuğgeneral Gürak, Anadolu Kartalı Eğitimlerine katılan ülkelerin de ortak masraflara katıldıklarını söyledi.

Anadolu Kartalı Eğitimine katılacak ülkelerin davetine, yapılan değerlendirmeler neticesinde bir yıl önceden karar verildiğini ifade eden Tuğgeneral Gürak, eğitimlere 2001 yılından bu yana Türkiye, ABD, İsrail, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, İtalya, Ürdün, Hollanda, İngiltere, Fransa, Belçika ve diğer NATO uçaklarının katıldığını kaydetti.

Bugüne kadar Anadolu Kartalı Eğitimlerine toplam bin 400 uçak ve 15 bin 200 personel katıldığını bildiren Tuğgeneral Gürak, bunların yaklaşık yüzde 80'inin Türkiye'den olduğunu belirtti.

BAYKAL'IN SORUSUNA YANIT: "HİÇBİR ÜLKENİN PİLOTUNA ÖZEL BİR EĞİTİM PROGRAMI UYGULANMAMAKTADIR"

Tuğgeneral Gürak, ''Tatbikatlar, Türk Hava Kuvvetlerinin planladığı senaryo kapsamında diğer katılımcı ülkelerle birlikte icra edilmekte olup, hiçbir ülkenin pilotuna özel bir eğitim programı uygulanmamakta ve hakiki mühimmat atışı yaptırılmamaktadır'' dedi.

Anadolu Kartalı Eğitimlerinin 2009 yılında 4 dönem halinde yapılmasının planlandığını kaydeden Tuğgeneral Gürak, bunlardan 2009 Haziran ayında yapılacak olan çok uluslu eğitimin basına açık olarak icra edilmesi ve basın turu düzenlenmesinin öngörüldüğünü söyledi.

Tuğgeneral Gürak, ''İsrail Hava Kuvvetleri de her seferinde ortalama 10 adet uçakla yılda bir periyot olmak üzere, sadece beş kez bu tatbikata iştirak etmiştir'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem