İsrail pilotları Konya'da yetişiyor!

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın partisinin grup toplantısındaki ana gündem maddesi Davos'ta yaşanan gerilimdi. Baykal konuşmasına "Kimse Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanını itip kakamaz" diye başladı. Filistin sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini

İsrail pilotları Konya'da yetişiyor!

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın partisinin grup toplantısındaki ana gündem maddesi Davos'ta yaşanan gerilimdi. Baykal konuşmasına "Kimse Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanını itip kakamaz" diye başladı. Filistin sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini anlatan Baykal, Türkiye'nin İsrail-Filistin sorununda taraf olmaması gerektiğini belirtti ve "Erdoğan'ın Peres'in karşısında ne işi vardı?" diye sordu. Erdoğan'ın bunları siyasi kazanç elde etmek için yaptığını iddia eden Baykal, "Bu hükümet İsrail'le çok sıkı ilişkiler içinde... Bugün Gazze'de çocukların üzerine bombaları atan pilotlar Konya'da eğitildi" diye konuştu.

Baykal şöyle devam etti:

Biz sadece Gazze'de ölen 1500 kişi için ağlamıyoruz. Biz Irak'ta öldürülen 1 milyon müslüman için de ağlıyoruz... 1 Mart tezkeresinin önlenmesi CHP'nin katkılarıyla gerçekleşti. Pilotlar hala Konya'da eğitiliyor, sen ne konuşuyorsun. Şehit cenazesinde bu teessürü göremedik, Türk askerine çuval geçirilirken devletin şerefi neredeydi. Gerektiği zaman Bush'a karşı konuşacaktın, Bush'a!... Türkiye'nin onurunu koruyanlar aman süpürmeyin, kullanın diyenlerini yanında danışman olarak taşımaz.

İsrail Ortadoğu'da 1948 yılında kurulmuş olan bir devlettir. Geride kalan 61 yıl boyunca İsrail'in çevresindeki ilişkileri maalesef barışa dayalı olmamıştır. İsrail Filistin çatışması, Filistin devletine İsrail'in kurulmasıyla başladı. İsrail kurulmuştur ama Filistin devleti hala kurulamamıştır. Bugün Filistin topraklarında İsrail devleti vardır ama Filistin devleti yoktur. Bu kabul edilebilir bir tablo değildir. Bir Filistin devletinin kurulması mutlaka gerçekleştirilmelidir. Filistin halkını oradan uzaklaştırmaya kimsenin hakkı yoktur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler