İsrail ordusu geri çekildi

 Gazze'de Filistinli gruplar ve İsrail arasındaki 72 saatlik geçici ateşkes TSİ 08.00'de başlarken, İsrail ordusu da aynı anda Gazze'den geri çekilme işlemini tamamladı. İsrail ordu sözcüsü Yarbay Peter Lerner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "17 Temmuz

İsrail ordusu geri çekildi
 Gazze'de Filistinli gruplar ve İsrail arasındaki 72 saatlik geçici ateşkes TSİ 08.00'de başlarken, İsrail ordusu da aynı anda Gazze'den geri çekilme işlemini tamamladı.
 
İsrail ordu sözcüsü Yarbay Peter Lerner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "17 Temmuzda Gazze'ye başlatılan kara operasyonu bu sabah saat 08.00'de askeri birliklerin tamamının Gazze'den çekilmesiyle tamamlandı" dedi.
 
İsrail'in kara operasyonunu bitirip birliklerini çektiğini açıkladığı anlarda, TSİ 08.00'de Filistinli gruplar ve İsrail arasındaki 72 saatlik geçici ateşkes de başladı. 
 
Tarafların 72 saatlik süre zarfında Mısır'da kalıcı ateşkes için müzakerelere başlaması bekleniyor. Hamas ve İsrail, Mısır'a, ateşkes önerisini kabul ettiklerini dün akşam bildirmişti. 
 
İsrail, Hamas'ın roket saldırılarını önleme gerekçesiyle 7 Temmuz'da Gaze'ye "Koruma Hattı" adı altında başlattığı hava saldırılarının ardından 17 Temmuz'da kara birliklerini devreye sokmuştu. Karadan saldırısıyla İsrail, Hamas tarafından kullanılan tünelleri imha edeceğini duyurmuştu. İsrail ordusu, 18 süren operasyonda 63 askerinin öldüğünü açıklamıştı. İsrail hükümeti, Gazze yönelik toplu cezalandırmaya çevirdiği hava, kara ve deniz saldırılarının hedefini, daha sonra "Gazze'deki Hamas yönetimini devirmek" şeklinde değiştirmişti.  
 
İsrail'in saldırılarında aralarında birçoğu kadın ve çocuk olan bin 867 Filistinli hayatın kaybetti, 9 bin 470 kişi yaralandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler