İsrail Mısır'ı vurdu! "Yanlışlıkla oldu, üzgünüz"

İsrail ordusu, Mısır sınırına yakın Kerem Ebu Salim bölgesinde Mısır’a ait bir noktanın yanlışlıkla hedef alındığını duyurdu.

İsrail Mısır'ı vurdu! "Yanlışlıkla oldu, üzgünüz"

İsrail Ordusu, Kerem Şalom bölgesinde Mısır'a ait bir karakolu yanlışlıkla vurduğunu duyurdu. Olaya ilişkin araştırma başlatıldığı belirtilen açıklamada, 'yaşananlardan üzüntü duyulduğu' ifade edildi.

Gazze'ye yönelik hava saldırılarını çatışmaların 16'ncı gününde de sürdüren İsrail, kara harekatı için bölgeye askeri yığınak yapmayı sürdürüyor. Binlerce tankla Gazze sınırında bulunan İsrail ordusu, Mısır'a ait bir askeri karakolu yanlışlıkla vurduğunu açıkladı.

"YANLIŞLIKLA VURDUK, ÜZGÜNÜZ"
İsrail ordu sözcülüğü yaptığı yazılı açıklamada, "Kısa bir süre önce İsrail ordusuna ait bir tank, yanlışlıkla sınıra yakın Kerem Şalom (Kerem Ebu Salim) bölgesinde bir Mısır mevzisini, ateş açarak vurdu" ifadelerine yer verildi.

Olaya dair araştırmaların başlatıldığı bilgisine yer verilen açıklamada, başka detaya yer verilmeden "yaşanan olaydan üzüntü duyulduğu" kaydedildi.

Mısır makamlarından ise olaya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

GAZZE'YE SIZMA GİRİŞİMİ ENGELLENDİ
Öte yandan Hamas, Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus'ta bir İsrail tankı ve 2 buldozerini imha ettiğini duyurdu. Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus şehrinin doğusunda İsrail güçleri ile çatışmaya girildiğini belirtti.

Kassam Tugaylarının açıklamasında bazı İsrail askerlerinin yaralandığına yer verilirken, olaya ilişkin İsrail ordusundan henüz açıklama yapılmadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem