İsrail BM'nin okuluna saldırdı

Gazze'de İsrail bugün bir BM okuluna hava saldırısı düzenledi. 10 Filistinli öldü. Aralarında çocuklar da var. Onlarca da yaralı var. Oysa BM'nin mülteci konumundaki Filistinliler için yaptırdığı okul sığınabilecekleri tek yerdi. Şimdi, gündeme yeni bir s

İsrail BM'nin okuluna saldırdı

Gazze'de İsrail bugün bir BM okuluna hava saldırısı düzenledi. 10 Filistinli öldü. Aralarında çocuklar da var. Onlarca da yaralı var. Oysa BM'nin mülteci konumundaki Filistinliler için yaptırdığı okul sığınabilecekleri tek yerdi. Şimdi, gündeme yeni bir soru düşüyor: Neden Gazze'den en azından çocuklar tahliye edilmedi?

Sağlık görevlileri ve BM yetkilileri, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Hamas ile İsrail askerleri arasındaki çatışmalardan kaçan yüzlerce Filistinlinin sığındığı BM okulunda10 Filistinlinin öldüğünü açıkladı. Okula, bu operasyonlardan önce, mülteci durumundaki Filistinli çocukların devam ettiği belirtiliyor. Şimdi ise evleri yerlebir olan, çatışmalardan kaçan çoğu kadın ve çocuklar sığınmıştı.

Gazze'de sokak savaşının başlamasıyla birlikte çocukların durumu tam bir felakete dönüştü. Aylardır beslenemediler, ayaklarında ayakkabı yok, ısınacak bir sobaları yok... Şimdi ise bombalara da hedef oluyorlar.

İsrail'in "sivilleri gözetiyoruz" şeklindeki açıklamalarına rağmen sivil kayıplar (sadece resmi verilere göre) 600'e yaklaştı. Sokaklardan toplanamayan cesetler sayılamadığından onlar bu rakamlara dahil edilemiyor.

Şimdi ise gündeme yeni bir soru düşüyor: Neden en azından çocukları tahliye edilmedi?

GAZZE'DE YAŞAYAN YABANCILAR TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Kara harekatı başlamadan 3 gün önce Gazze'de yaşayan yabancıların tahliye edilmesi istenmiş ve neredeyse tamamı Gazze'den ayrılabilmişti.

Geçen Ağustos ayında, Kafkaslar'da patlak veren savaş öncesinde, Güney Osetyalılar, çocuklarını otobüslere doldurup, acı da olsa can güvenlikleri düşünülerek Rusya'ya gönderme fırsatı bulmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem