İsrail artık uyarmadan vuruyor

Filistinliler, İsrail'in daha önce bombalayacağı bölgelerdeki ev sahiplerini arayarak, binalarını boşaltmalarını istediğini ve kısa bir süre sonra bölgeyi bombaladığını anlattı.Ancak son 3 gündür düzenlenen saldırılarda böyle bir uyarının dahi yapılmadığı

İsrail artık uyarmadan vuruyor

Filistinliler, İsrail'in daha önce bombalayacağı bölgelerdeki ev sahiplerini arayarak, binalarını boşaltmalarını istediğini ve kısa bir süre sonra bölgeyi bombaladığını anlattı.

Ancak son 3 gündür düzenlenen saldırılarda böyle bir uyarının dahi yapılmadığını aktaran Filistinliler, sivil yerleşim birimlerinin kasıtlı olarak hedef alındığı saldırılarda, çoğunlukla aynı ailelerden kişilerin yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

İsrail'in, hedef aldığı evlerin direniş gruplarının mensuplarına ait olduğunu iddia ettiğini aktaran Filistinliler, ancak bunun doğru olmadığını kaydetti. Saldırıların başladığı günden bu yana 30'dan fazla ailenin hedef alındığını belirten insan hakları örgütleri de İsrail'in bu iddiasını doğrulamıyor.

"Uluslararası mahkemede yargılamayı gerektirecek hak ihlali"

Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da faaliyet gösteren İsviçre merkezli Avrupa-Akdeniz Gözlemevi Müdürü Rami Abdu,yaptığı açıklamada, hiç bir ihtarda bulunmadan yerleşim birimlerinin bombalanmasının evrensel insan hakları kurallarına aykırı olduğunu vurguladı.

İsrail'in kasıtlı olarak sivilleri hedef aldığını ifade eden Abdu, "Sivilleri öldürmek suçtur. Ailelerin uyarılmadan evlerinin bombalanması İsrail'in uluslararası mahkemede yargılanmasını gerektirecek açık bir hak ihlalidir" dedi.

"Koruyucu Hat" adı altında 7 Temmuz'da Gazze’ye havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. İsrail’in genellikle sivil yerleşim birimlerini hedef aldığı saldırılarda, şu ana kadar 509 Filistinlinin öldüğü, 3 bin 150 kişinin yaralandığı belirtilmişti. Saldırılarda bin 100 evin yıkıldığı, 18 bin 300 civarında konutun da hasar gördüğü kaydedilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler