İsrail 360 yolcuyu tutukladı

İsrail askerlerinin "Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım" kampanyası çerçevesinde Gazze'ye yardım taşıyan gemilere düzenlediği saldırıların ardından, 360 kişinin tutuklandığı açıklandı. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülen

İsrail 360 yolcuyu tutukladı

İsrail askerlerinin "Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım" kampanyası çerçevesinde Gazze'ye yardım taşıyan gemilere düzenlediği saldırıların ardından, 360 kişinin tutuklandığı açıklandı. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım'ın tutuklananlar arasında olduğu bildirildi.
 

Gemide halen Türklerin bulunduğu belirtilirken, ülkeden çıkmak isteyen yabancıların imza atarak çıkış yapabildiği ifade ediliyor. Öte yandan, İsrailli barış yanlısı grupların Aşdod Limanı'nda İsrail karşıtı gösteri düzenlemesi bekleniyor.

480 YOLCU GÖZALTINDA
İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısının ardından, gemideki yolculardan 480'inin gözaltında bulunuyordu. İsrail devlet radyosundaki haberde, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısının ardından 6 İsrail askerinin yaralandığı belirtilirken 480 yolcunun Aşdod'da bir cezaevinde toplandığı kaydedilmişti. Haberde, Aşdod'da tutulan kişilerin gün içinde sorgulanacağı, İsrailli yetkililerin bu kişilerin serbest bırakılıp bırakılmayacaklarına ya da soruşturma açılıp açılmamasına karar vereceği de ifade edilmişti.

İSRAİL, 45 KİŞİYİ SINIR DIŞI ETTİ
İsrail, Gazze'ye yardım götüren gemide gözaltına aldığı aktivistlerden 45'ini bu sabah havayoluyla sınır dışı etti. Uluslararası Ben Gurion havaalanında beleyen 3 kişinin de sınır dışı edileceği belirtildi.

İsrail medyasının haberine göre Birüsseba kentinde 480 yardım gönüllüsünün tutulduğu Ela hapishanesinde 130 kişi daha getirilecek.

Gözaltına alınanlar 'İçişleri Bakanlığı'nın özel emriyle' hapsedildikleri için mahkemeye çıkarılmayacaktı. Avukat ve diplomatların bu kişilerle görüşmesine ise izin verileceği kaydedilmişti.

İSRAİLLİ ARAPLAR GENEL GREVE GİDİYOR
İsrailli Arapların İsrail'i protesto etmek için bugün geçerli olacak bir genel grev çağrısında bulunduğu, polisin de olası düzensizliklere karşı alarma geçirildiği belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem