İşkenceci kocasını öldüren kadına tahliye

Hakim, ellerine kelepçe takarak kendisini darbeden eşini silahla öldüren Melek İ'nin tahliyesine karar verdi.

İşkenceci kocasını öldüren kadına tahliye

Antalya'da eşini öldüren Melek İ., mahkeme tarafından "ceza verilmesine yer olmadığına" karar verilerek tahliye edildi. Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Melek İ. ile müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Savcının mütalaasında, Melek İ'nin eşi Ramazan İ'yi haksız tahrik altında "kasten öldürme" suçunu, meşru müdafaa sınırlarını aşarak gerçekleştirdiği değerlendirildi ve "taksirle öldürme" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Müşteki avukatı, maktulün kötü bir profil çizilmeye çalışıldığını iddia ederek, duruşmada dinlenen 20 tanığın sürekli bir şiddet öyküsünden bahsetmediğini, bu nedenle "taksirle öldürme" suçundan cezalandırmanın kabul edilemez olduğunu savundu.

Sanık Melek İ., savunmasında, eşinin kendisine daha önce de şiddet uyguladığını, olay günü daha uzun süre şiddete maruz kaldığını ve çocuklarının sesini duymadığı için korkuya kapıldığını anlattı. Eşini öldürdüğü için üzgün olduğunu belirten Melek İ., eşim ölmemiş olsaydı kendisinin veya çocuklarının ölebileceğini dile getirdi.

Mahkeme, Melek İ.'nin eşe karşı "kasten öldürme" suçundan kamu davası açılmış olmasına rağmen, olay öncesi ve sırasındaki durumları göz önüne alarak, "ceza verilmesine yer olmadığına" hükmetti ve sanığı tahliye etti. Melek İ.'nin avukatı Ahmet Onaran, müvekkilinin 107 gün sonra kızlarına kavuşacağını belirtti ve mahkemelerin milletin vicdanı olduğunu vurguladı.

Olay, Melek İ.'nin, eşini 7 Ocak'ta darbettiği ve ertesi gün işe gidip gelen eşini av tüfeğiyle öldürdüğü iddiası üzerine başlamıştı. Hazırlanan iddianamede, "haksız tahrik" indirimi uygulanarak Melek İ.'nin 18 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem