"İnsanlar yargılansın ama adil bir şekilde"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, devam eden şike süreciyle ilgili açıklamalarda bulunarak “Ben hakkını arayana bir şey demem, kimse adaletsizlikle karşı karşıya kalmasın…Hakkını arayana nasıl ‘hakkını arama’ diyebiliriz” dedi.Dün akşam geldiği Trabzo

"İnsanlar yargılansın ama adil bir şekilde"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, devam eden şike süreciyle ilgili açıklamalarda bulunarak “Ben hakkını arayana bir şey demem, kimse adaletsizlikle karşı karşıya kalmasın…Hakkını arayana nasıl ‘hakkını arama’ diyebiliriz” dedi.

Dün akşam geldiği Trabzon’da beraberindeki Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ve Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ile Bahçecik mahallesine geçerek İstanbul Sultanahmet’te bombalı terör saldırısı sonucu şehit olan Kenan Kumaş’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, geceyi Zorlu Grand Otel’de geçirdi.

Kılıçdaroğlu, bugünkü programına ise sabah saat 06.00’da başladı. Trabzon Balıkçılar ve Sebze Hali’ni ziyaret ederek, hal esnafıyla görüş alışverişinde bulunan, sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, ziyaret ettiği Türkiye’nin önemli balıkçılık şirketlerinden olan Denizer Balılıkçılık’ta işadamı Recep Denizer’e bölge balıkçılığı ve hamsiyi sordu. Balıkçıların geleneksel açık arttırmasına da katılan Kılıçdaroğlu, kantara çıktı. Balıkçıların “Kime kaldı, kime kaldı, 13 TL’ye Volkan abi’ye (Trabzon CHP Milletvekili) kaldı” denilmesinin ardından Kılıçdaroğlu, Recep Denizer’in ofisinde Trabzonspor’un şike süreci ile ilgili sorulan soruyu cevapladı. Kılıçdaroğlu “Trabzonspor Anadolu’nun efsane takımıdır. Hiçbir takım üst üste bu kadar şampiyonluk yaşamamıştır. Başka şampiyonlar da var ama Trabzonspor’un şampiyonluğu daha anlamlıdır. Ben hak arayışına bir şey demem, kimse adaletsizlikle karşı karşıya kalmasın. Şike varsa cezalandırılır buna bir şey söylemem. İnsanlar yargılansın ama adil yargılansın. Ergenekon davası için de aynısını söylemiştik. Şike süreciyle ilgili yargılama devam ediyor. Bununla ilgili bir şey söylememiz doğru değil. Yargıyı etkilememiz lazım. Hakkını arayana nasıl ’hakkını arama’ diyebiliriz” ifadelerini kullandı. Burada sabah kahvaltısı için hazırlanan kuymaktan da yiyen Kılıçdaroğlu, ziyaretinin ardından oteline geçti.

Kılıçdaroğlu, saat 10.00’da aynı otelde düzenlenecek olan çevre sorunları ve çözüm önerileri konulu “Geleceği Birlikte Kuruyoruz” çalışma toplantısına katılacak, saat 14.30’da ise “Işıklar Sönmesin, Geleceğimiz Yanmasın” ‘Temiz enerji’ panelinde görüşlerini açıklayacak. Kılıçdaroğlu, saat 17.45’te Trabzon’dan havayolu ile Ankara’ya dönecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler