İndirimler bilet fiyatlarına yansımayacak

Petrol fiyatlarında yüzde 50'ye varan düşüşün ardından akaryakıt  ürünlerine yapılan indirim, gözleri otobüs ve minibüs biletlerinin fiyatlarına  çevirdi.Türkiye Otobüsçüler Federasyonu  Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, akaryakıt fiyatlarındaki indirimleri

İndirimler bilet fiyatlarına yansımayacak

Petrol fiyatlarında yüzde 50'ye varan düşüşün ardından akaryakıt  ürünlerine yapılan indirim, gözleri otobüs ve minibüs biletlerinin fiyatlarına  çevirdi.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu  Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, akaryakıt fiyatlarındaki indirimlerin  şehirlerarası otobüslerin bilet fiyatlarına yansımayacağını söyledi.

Erdoğan, benzinde yapılan indirimlerin toplam yüzde 15 civarında  olduğunu ancak biletlerin zaten 4-5 yıl öncesindeki fiyatlarla satıldığını  belirtti.

Havaalanlarında devlet teşviki uygulandığını ve havayolu şirketlerinin  bu anlamda avantajlı olduğunu dile getiren Erdoğan, demiryolu taşımacılığında da  indirimlerin yapıldığı, bu dönemde otobüsçülerin zor durumda olduğunu kaydetti.  Erdoğan, özellikle kış aylarıyla birlikte sefer sayılarının azaldığını bu nedenle  bilet fiyatlarında indirim değil aksine belirli ölçüde ÖTV iadesi beklediklerine  işaret etti.

ŞEHİRİÇİ TARİFELERDE OTOMATİK İNDİRİM

Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Esnafı Odası Başkanı Ercan Soydaş  da Başkent'te özel halk otobüslerinin resmi tarifeye göre ücretlerinin 2 lira 40 kuruş olduğunu ancak vatandaştan 2 lira 25 kuruş alarak zaten otomatik indirim uyguladıklarını bildirdi. Soydaş, akaryakıt indiriminin halk otobüslerinin bilet  fiyatlarını etkilemeyeceğini vurguladı.

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacıbekir Gani, ücretlerde  herhangi bir indirim ya da zam düşünmediklerini, fiyatları sabit tutacaklarını  ifade etti.

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkan Vekili İzzet  Yıldırım, taksi tarifelerinde de herhangi bir indirim olmayacağını belirterek,  şöyle konuştu:

Taksi ücretlerine son yaptığımız zam yüzde 12,5 seviyesinde. Oransal  olarak yüksek bir zam gibi görünüyor ancak eskiden 20 liraya gidilen noktaya şu anda 22,5 liraya gidiliyor. Ki taksi şoförleri de bu farkı zaten almıyorlar.  Motorine ve diğer akaryakıt ürünlerine yapılan indirimler, taksi ücretleriyle bir  tutulmamalı. Araçların kendi masraflarını da göz ardı etmemek lazım. Biz şimdiye  kadar toplumu zora sokacak zam yapmadık. Son yapılan akaryakıt indirimlerinden  sonra da yeni bir indirim ya da zam talebinde bulunmayı düşünmüyoruz. Sabit  ücretlerimizle devam edeceğiz."

6 AYDA BENZİNE 9 MOTORİNE 7 İNDİRİM

Petrol fiyatlarının düşüşüyle birlikte son 6 ay içerisinde benzinde 9 kez toplam 81 kuruş, motorinde de 7 kez toplam 71 kuruş indirime gidilince 280  liraya dolan 55 litrelik bir benzin deposu şu anda 236 liraya doluyor.

Otogazda 2014 kasım ayında 25 kuruş, aralık ayında 7 kuruş ve son  olarak 3 Ocak 2015'te 18 kuruş indirime gidildi. Otogazın litre fiyatı halen 2,30  lira civarında seyrediyor.

Son bir yılda Türkiye'de motorinde yapılan indirim yüzde 18,8  düzeyinde iken, benzin fiyatlarında da yüzde 14'e yakın bir düşüş kaydedildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem