İnanır "Başbakan'ın yerinde olsam..."

Sosyal demokrat olarak bilinen Karadenizli sanatçı Kadir İnanır, HDP'ye destek sözleriyle dikkat çekti. Daha öncede akil insanlar listesinde yer alan İnanır, "HDP'nin kuruluş felsefesi bana çok cazip geliyor. Bütün ülkenin partisi olmak kadar ideal bir şe

İnanır "Başbakan'ın yerinde olsam..."

Sosyal demokrat olarak bilinen Karadenizli sanatçı Kadir İnanır, HDP'ye destek sözleriyle dikkat çekti. Daha öncede akil insanlar listesinde yer alan İnanır, "HDP'nin kuruluş felsefesi bana çok cazip geliyor. Bütün ülkenin partisi olmak kadar ideal bir şey yoktur" dedi.

"BEN BAŞBAKANIN YERİNDE OLSAM..."

Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylığını koyan AKP genel başkanı ve başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerinde olsam o makama gitmem ifadeleri kullandı. İnanır konuşmasında şunları söyledi; 

Cumhurbaşkanını halkın seçmesi güzel... Ben Başbakan Erdoğan'ın yerinde olsam o makama gitmem. Sen ülkenin bütün potansiyelini büyük rakamlarla oluşturmuşsan, tam Kürt barışını sağlamak üzereysen, siyasi çalkantıların kucağındaysan oraya gitmemelisin. Orada tam başkanlık yetkisini kullanmak da zor olduğuna göre beş yıl sorunları ortadan kaldırmak için başbakanlıkta kal. Çok istiyorsan yaşın genç, 5 yıl sonra halk seni oraya uygun görürse gidersin. Ama şu aşamada onun yerini tutacak bir siyasi lider görünmüyor iktidar partisinde. Hem kendi aralarındaki çekişme büyür, hem de bu durum topluma kötü yansır. 12 yılda kurduğu bu sistem çok büyük sekteye uğrar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem