İmralı'dan mesajla döndü!

KAPATILAN DTP öncülüğünde oluşturulan ‘Demokratik Toplum Kongresi’nin Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, avukat sıfatıyla bölücübaşı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı Adası’na gitti.Avukatlar Tuğluk, İbrahim Bilmez, Sabahattin Kaya ve Mehmet Sabırtaş

İmralı'dan mesajla döndü!

KAPATILAN DTP öncülüğünde oluşturulan ‘Demokratik Toplum Kongresi’nin Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, avukat sıfatıyla bölücübaşı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı Adası’na gitti.

Avukatlar Tuğluk, İbrahim Bilmez, Sabahattin Kaya ve Mehmet Sabırtaş Bursa’nın Gemlik İlçesi’ndeki Jandarma Komutanlığı’na geldiler. İşlemlerin ardından Tuğluk ve diğer avukatlar, Gemport Limanı’ndan İmralı Adası’na geçti. Tuğluk, son derece olumlu görüşme yaptıklarını söyledi.

Tuğluk şöyle devam etti:

“Devlet yetkilileri ile bir kez daha görüşme gerçekleştirildiğini, bu görüşmenin son derece önemli olduğunu, niteliksel bir görüşme olduğunu, ciddi bir görüşme olduğunu ifade etti. Kendisiyle görüşme yapan devlet yetkililerini barış konusunda daha ciddi bulduğunu bir kez daha dile getirdi. Yapılan görüşmeleri bir nevi diyalog sürecinden müzakere sürecine geçişi ifade eden bir süreç olarak gördüğünü söyledi. Bununla bağlantılı, bu olumlu gelişmeyle birlikte aslında devletin çözümden ve barıştan yana olduğunu, bu süreci devam ettirmek istediğini ancak bu sürecin önünde temel engelin siyasiler olduğunu ifade etti.”

Tuğluk ve 3 avukatın 27 Ekim’de yapması gereken ziyaret Marmara Denizi’ndeki fırtına nedeniyle gerçekleşmemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem