IMF'ye İstanbul'da tencereli şok!

Beyoğlu'nda, Emekçi Kadınlar Derneği üyesi bir grup, IMF ve Dünya Bankası'nı AK Parti İl Binası önünde boş tencerelerini birbirine vurarak protesto etti. Basın açıklaması yapan kadınlar, IMF ve Dünya Bankası'nın insanlara yoksulluktan başka bir şey getirm

IMF'ye İstanbul'da tencereli şok!
Beyoğlu'nda, Emekçi Kadınlar Derneği üyesi bir grup, IMF ve Dünya Bankası'nı AK Parti İl Binası önünde boş tencerelerini birbirine vurarak protesto etti. Basın açıklaması yapan kadınlar, IMF ve Dünya Bankası'nın insanlara yoksulluktan başka bir şey getirmediğini savunarak, toplantıların İstanbul'da yapılmasını 'talihsizlik' olarak niteledi.

Emekçi Kadınlar Derneği üyesi yaklaşık 15 kadın, IMF ve Dünya Bankası'nı protesto etmek için ellerinde boş tencereleriyle AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde toplandı. "IMF'ye karşı kadınlar isyanda" yazılı pankart açan grup adına bir açıklama yapan Fahriye Ilgaz, Dünya Bankası ve IMF toplantılarının şu günlerde sermaye temsilcileriyle İstanbul'da gerçekleştirildiğini söyledi. İstanbul'daki toplantılarda krizin faturasını işçi ve emekçi kadınlara yıkmanın yollarının aranacağını öne süren Ilgaz, "Yeni sömürü kararları doğrultusunda, yoksulluk ve açılık daha da derinleşecek, işten atmalar daha da yoğunlaşacak. Geleceğimizi ipotek altına alacak kararlara buradan hayır diyoruz. " şeklinde konuştu.

"Biz kadınlar, IMF ve Dünya Bankasına defol diyoruz " diyen Ilgaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü, biz yoksulluğa, işsizliğe, açlığa sürüklenmek istemiyoruz. Eşimiz tarafından öldürülmek istemiyoruz. IMF ve Dünya Bankası toplantılarının İstanbul'da yapılıyor olması tarihi bir şansızlıktır. Bu şansızlığa ortak olmayacağız. Buradan isyan sesimizi haykırıyoruz. Kadınlar olarak boş tencerelerimiz elimizde haykırıyoruz: Başka bir dünya mümkün, kırıntı değil dünyayı istiyoruz. "

"IMF'ye karşı kadınlar isyanda, Zam zam zam ucuzluk ne zaman, Krizin yükünü kadınlar ödemeyecek" şeklinde sloganlar atan grup basın açıklamasının ardından bir süre ellerindeki tencereleri birbirine vurarak olaysız dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem