IMF'den anlaşma açıklaması

Bir IMF yetkilisine atfen yayınlanan yazılı açıklamada. şu ifadelere yer  verildi:   "Bir IMF programına imkan verebilecek şekilde, Türk makamlarıyla son  haftalarda yapılan teknik görüşmelerde kayda değer ilerleme sağlandı. Bu  çerçevede Türk makamları,

IMF'den anlaşma açıklaması

Bir IMF yetkilisine atfen yayınlanan yazılı açıklamada. şu ifadelere yer  verildi:  

"Bir IMF programına imkan verebilecek şekilde, Türk makamlarıyla son  haftalarda yapılan teknik görüşmelerde kayda değer ilerleme sağlandı. Bu  çerçevede Türk makamları, politika ihtiyaçları ve program modaliteleri konusunda görüşmelere devam etmek üzere bir IMF heyetini Ocak ayı başlarında Ankara'ya  davet etti."

HAZİNE DE AÇIKLADI

Öte yandan sabah Hazine'den yapılan açıklamada da Türkiye ile IMF arasında bir program yapılmasına ilişkin teknik çalışmalarda önemli ilerlemeler sağlandığı ve IMF heyetinin Ocak ayı başında Türkiye'ye geleceği belirtilmişti.

IMF ile yapılacak anlaşmada, kısa süreli bir standart stand-by seçeneğinin ağırlık kazandığı belirtiliyor. Buna göre, anlaşmanın 1,5-2 yıl çerçevesinde olacağı ve 3 yıl gibi uzun süreli bir anlaşmanın tercih edilmediği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem