IMF heyeti Türkiye'ye geldi

Türkiye Masası Şefi Rachel van Elkan başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu heyeti, Ankara'ya geldiEdinilen bilgiye göre, Fon'daki bazı bankacılık ve kamu maliyesi uzmanlarının da eşlik ettiği heyet, yarından itibaren Ankara'daki resmi görüşmelerine başla

IMF heyeti Türkiye'ye geldi

Türkiye Masası Şefi Rachel van Elkan başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu heyeti, Ankara'ya geldi

Edinilen bilgiye göre, Fon'daki bazı bankacılık ve kamu maliyesi uzmanlarının da eşlik ettiği heyet, yarından itibaren Ankara'daki resmi görüşmelerine başlayacak.

IMF heyeti, Ankara'daki temasları çerçevesinde, yarın, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve diğer ekonomi yetkilileriyle görüşmeler yapacak.

Hazine, Maliye, Merkez Bankası, DPT, BDDK gibi kurumlarda çalışmalar yürütecek olan IMF heyetinin, daha sonra İstanbul'a geçmesi bekleniyor.

IMF heyetinin, İstanbul'da da, bankacılık ve reel sektör temsilcileriyle görüşerek özel sektörün finansman ihtiyacı konusunda bilgi alması bekleniyor.

Ocak ayı sonuna kadar Türkiye'de kalması beklenen IMF heyeti ile görüşmeler Şubat ayında da sürecek.

IMF ile yeni anlaşmanın ise finansman ihtiyacının da belirlenmesiyle, İcra Direktörleri Kurulu tarafından en geç Mart ayında onaylanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem