İmamlar İsyan Bayrağını Çekti

Dediğinin yapılması ama yaptığının yapılmaması tavsiye edilen imamlar, sonunda yapacaklarını yaptı. Türkiye'de ilk kez namaz için tazminat davası ortaya çıktı. Merkezi Konya'da bulunan Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN), imamların günün 18

İmamlar İsyan Bayrağını Çekti


Dediğinin yapılması ama yaptığının yapılmaması tavsiye edilen imamlar, sonunda yapacaklarını yaptı. Türkiye'de ilk kez namaz için tazminat davası ortaya çıktı. Merkezi Konya'da bulunan Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN), imamların günün 18 saati camilere bağımlı oldukları gerekçesiyle, sabah ve yatsı namazları için tazminat isteyeceklerini açıkladı.

Bu konuda hükümete sunulmak üzere kabarık bir dosya hazırlayan imamlar, geçim sıkıntısından da yakındı. DİVA-SEN Genel Başkanı Hüseyin Demirci, çok çalışan imamların 800-900 YTL maaş almalarından yakındı. Bu yüzden geçim sıkıntısı çektiklerini belirten Demirci, sabah ve yatsı namazları için imamlara aylık 300 YTL tazminat ödenmesini istediklerini bildirdi.

Ülkenin ilerlemesini istemeyen bazı yabancı odakların Milli Eğitim ve Diyanet çalışanlarını yıpratmaya uğraştıklarını da ileri süren Demirci, sözlerini şöyle sürdürdü: Diyanet çalışanları, ekonomik yönden zayıflatılarak vatandaşa bağımlı hale getiriliyor. Böylece insanların ahlaki yapıları çökertilerek, toplumu parçalamak istiyorlar. Bu nedenle din görevlilerinin ekonomik bağımsızlıkları olmalı...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem