İl Başkanı Kurt’tan önemli açıklamalar - Trabzon’da iki proje

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt yaşlılık Şurası ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

İl Başkanı Kurt’tan önemli açıklamalar - Trabzon’da iki proje

Ankara Beştepe de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında toplanan yaşlılık şurasına katılan Trabzon Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt önemli açıklamalarda bulundu.

Kurt, Trabzon’da iki projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın yaşlı ve yaşlılığa ilişkin verdiği mesajları çok değerli buluyor önerileri ise talimat addediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Büyük anne ve büyük babalar ile torun ilişkilerinin canlı tutulması ve aktif yaşlanma konularındaki hassasiyetlerini bir defa daha dile getirmiştir. İlimizde yaptığımız ve devam eden projeler ile biz de tam bu noktalara yeni bir canlılık getirmek istiyoruz. Bu amaçla son on günde 2 projeyi hayata geçirdik. İlimizde yaşayan Geçici koruma statüsündeki çocuklar, kreş çocukları ve yaşlılarımızı 2 farklı platformda bir araya getirdik. Her ilçede aktif yaşlanmaya model oluşturan yaşlılar tek tek hanelerinde ziyaret edilsin ve tecrübeleri ilimizde yayılsın istiyoruz. Bedenen ve ruhen dinamik, üst ve altsoyun birbiri ile barışık olduğu aileler için bütün imkânlarımızı seferber edeceğiz. Türkiye, yaşam beklentisinin artması konusunda OECD ülkeleri arasında en başarılı ülkeler arasında gösterilmektedir. Ülkemizde 1990 yılında doğumda beklenen yaşam süresi 64,2 yıl iken, bu rakam 2000 yılında 70 yıla, 2018 yılında ise yaklaşık 76 yıla yükselmiştir. Ülkemizde nüfusun %8,8’ine karşılık gelen 6 milyon 895 bin 385 kişi, 65 ve daha büyük yaştaki bireylerden oluşmaktadır. Türkiye’deki yaşlı nüfusun 2023 yılında 8,6 milyon kişiye ve 2050 yılında ise 19 milyon 442 bin kişiye ulaşması beklenmektedir.” dedi. 

İl Başkanı Kurt’tan önemli açıklamalar - Trabzon’da iki proje


 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler