İkinci kez dolandırılmaktan son anda kurtuldu

Kütahya'da geçen ay kendisini polis olarak tanıtan kişilerce 55 bin lirası dolandırılan Ramazan Çakır'ı, aynı yöntemi kullanan şüphelilere 25 bin lirasını vermek üzereyken polis engelledi.

İkinci kez dolandırılmaktan son anda kurtuldu

Gediz ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Ramazan  Çakır'ı telefonla arayan ve kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar,  banka hesaplarının terör örgütleri tarafından kullanıldığını ve şüphelilerin  yakalanması için para vermesi gerektiğini söyledi.

Dolandırıcılara inanan Çakır, Gediz ilçesinden Kütahya'ya gelip banka  şubesine 25 bin lira çekmek için gittiği sırada yakınları durumu polise bildirdi.  İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şubesi hırsızlık ekipleri, MOBESE  kameralarından dolandırıcılarla telefonla irtibat halinde olan Çakır'ın  Cumhuriyet Caddesi'nde bulunduğunu tespit etti.
Kendilerinin polis olduğunu, telefonla konuştuğu kişinin ise  dolandırıcı olduğunu anlatmaya çalışan ekibe inanmayan Çakır, parola sordu.  Durumu fark eden dolandırıcı ise bu sırada telefonu kapattı.

Parolaya cevap veremeyen polislere inanmayan Çakır, "Telefondaki  polis, 'Parayı almaya gelecek polis arkadaşımıza parola soracaksın.' dedi. Parola  da 43. Siz parolayı bilemediniz. Polis değilsiniz." dedi.

İkna edilmekte güçlük çekilen Çakır, durumu anlayabilmesi ve ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem