İcra müdürlerine dava açıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, çeşitli işler nedeniyle daire dışına çıkmamakla birlikte yol tazminatı aldıkları iddiasıyla Ankara İcra Müdürlüklerinde görevli müdür ve müdür yardımcıları ile bu görevlerden emekli olmuş 111 kişi hakkında, “görevi kötüye k

İcra müdürlerine dava açıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, çeşitli işler nedeniyle daire dışına çıkmamakla birlikte yol tazminatı aldıkları iddiasıyla Ankara İcra Müdürlüklerinde görevli müdür ve müdür yardımcıları ile bu görevlerden emekli olmuş 111 kişi hakkında, “görevi kötüye kullanmak” suçundan, 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle dava açtı.

Memur Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden tarafından açılan davanın iddianamesinde, Ankara İcra Müdürlüklerinin 2010 yılı denetimi sonunda, Adalet Müfettişlerince, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yazılan yazıda, “denetimlerde, icra müdür ve müdür yardımcılarının büyük bölümünün fiilen haciz, satış, kıymet takdiri ve benzeri işlemler için daire dışına gitmedikleri halde, fiilen daire dışında işlem yapmış gibi kasadan çıkış yapmak suretiyle belirlenen oranda yol tazminatı aldıklarının belirlendiği” aktarıldı.

Bu durumun, Ankara İcra Müdürlüklerinde yerleşmiş genel bir uygulama olduğu belirlenerek, ilgililer hakkında adli yönden gereğinin yapılması için suç duyurusunda bulunulduğu anımsatılan iddianamede, yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda, Ankara 21. ve 22. İcra Müdürlükleri olan Gayri Menkul ve İflas İcra Müdürlükleri hariç diğer İcra Müdürlüklerinin tamamında, 5435 sayılı Yasa'nın 48. maddesi ile değişik 3717 sayılı Adli Personel ile Devlet Davalarını Takip Edenlere Yol Gideri ve Tazminat Verilmesi ile 492 sayılı Harçlar Kanunu'nun Bir Maddesinin Yürürlükten Kaldırılması Hakkındaki Kanun'un 2. maddesinde yer alan hükümlere aykırı davranıldığı kaydedildi.

İddianamede, Ankara İcra Müdürlüklerinde görevli müdür ve müdür yardımcıları ile bu görevlerden emekli olmuş 111 kişinin, TCK'nın 257/1. maddesinde düzenlenen “görevi kötüye kullanmak” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Soruşturmada, 153 kişi hakkında ise “kovuşturmaya yer olmadığına” karar verildi.

Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamenin kabul edildiği ve haklarında dava açılan 111 kişinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem