İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi açıkladı! Kurban Bayramı'nda 70 vatandaşımızı trafik kazalarında kaybettik

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Kurban Bayramı tatili boyunca meydana gelen trafik kazalarında 70 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi açıkladı! Kurban Bayramı'nda 70 vatandaşımızı trafik kazalarında kaybettik

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Kurban Bayramı tatiline ilişkin trafik bilançosunu paylaştı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çiftçi, bayram süresince yaşanan trafik kazalarında 70 vatandaşın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bakan Çiftçi, milyonlarca vatandaşın bayram nedeniyle yollara çıktığını hatırlatarak, İçişleri Bakanlığı ekiplerinin tatil boyunca sahada görev yaptığını ifade etti.

Bayram boyunca yoğun denetim yapıldı

Açıklamada, Kurban Bayramı süresince İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapan personel sayısına da yer verildi.

Çiftçi, "Milyonlarca vatandaşımızın sıla-ı rahim için yollara çıktığı, sevdiklerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığı Kurban Bayramı tatilini geride bıraktık.

Bayram boyunca İçişleri Bakanlığımızın 334 bin 17 personeli, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için 24 saat esasına göre görev yaptı. Trafikte ise 66 bin 481 personelimiz ve 49 bin 826 ekip aracımızla denetimlerimizi aralıksız sürdürdük.

Tüm tedbirlerimize rağmen Kurban Bayramı tatili boyunca maalesef 70 vatandaşımızı trafik kazalarında kaybettik. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza yüce Rabbimden rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kaybettiğimiz her bir can, yüreğimizde derin bir iz bırakmaktadır." ifadelerini kullandı.

2026 yılı en düşük can kaybının yaşandığı bayram oldu

Bakan Çiftçi, alınan tedbirler ve vatandaşların trafik kurallarına gösterdiği hassasiyet sayesinde 2026 yılındaki Kurban Bayramı tatilinde can kaybı sayısının önceki yıllara göre daha düşük seviyede gerçekleştiğini kaydetti.

Çiftçi açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bununla birlikte aldığımız tedbirler ve vatandaşlarımızın trafik kurallarına gösterdiği hassasiyet sayesinde, 2026 yılı Kurban Bayramı; 9 günlük tatil uygulanan Kurban Bayramları içerisinde en düşük can kaybının yaşandığı yıl olmuştur."

9 günlük tatil uygulanan Kurban Bayramlarında trafik kazalarında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı:

▪️ 2016: 117

▪️ 2018: 148

▪️ 2021: 87

▪️ 2023: 110

▪️ 2024: 71

▪️ 2026: 70"

Önceki bayramların ortalamasına göre düşüş yaşandı

Açıklamada, geçmiş yıllardaki 9 günlük Kurban Bayramı tatillerinin ortalamasıyla karşılaştırıldığında önemli oranda düşüş kaydedildiği bilgisi de paylaşıldı.

Bakan Çiftçi, "Ayrıca önceki 9 günlük Kurban Bayramlarının ortalamasıyla kıyaslandığında, ölümlü trafik kazalarında %45,1, kaza yeri can kayıplarında ise %34,3 oranında düşüş kaydedilmiştir.

Elbette bizim için hiçbir rakam teselli değildir. Hedefimiz, tek bir vatandaşımızı dahi trafik kazalarında kaybetmemektir. Bu anlayışla daha güvenli yollar ve daha güvenli bir Türkiye için çalışmalarımızı aynı kararlılık ve sorumluluk bilinciyle sürdüreceğiz." dedi.

Kaynak:HABERTÜRK

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.