İBB'den yağmur açıklaması

Açıklamada şöyle denildi:08.30  sıralarında Terkos Gölü üzerinde yerel ve ani olarak gelişen şiddetli yağış Küçükçekmece, İkitelli bölgesinde başlayarak Bağcılar, Güngören ve Haliç çevresinde çok etkili oldu. Hızlı hareket eden bulutlar kısa sürede Anadol

İBB'den yağmur açıklaması

Açıklamada şöyle denildi:

08.30  sıralarında Terkos Gölü üzerinde yerel ve ani olarak gelişen şiddetli yağış Küçükçekmece, İkitelli bölgesinde başlayarak Bağcılar, Güngören ve Haliç çevresinde çok etkili oldu. Hızlı hareket eden bulutlar kısa sürede Anadolu Bölgesi'ne geçerek yağış Üsküdar, Ümraniye ilçeleri üzerinde etkili oldu.

Yağış yerleşim alanlarında etkili olduğu gibi özellikle Terkos, Sazlıdere, Alibey, Elmalı ve Ömerli su toplama havzalarına ciddi yağış bıraktı.

Bölgesel olarak başlayan yağış 60 dakikada metrekareye 60-70 kg. yağış bıraktı.

Sazlıdere                 70 Kg.
Küçükçekmece         60 Kg.
İkitelli                     57 Kg.
Beşiktaş                  46 kg.
Bağcılar                  43 Kg.
Kadıköy                  42 Kg.
Eminönü                 37 Kg.
Fatih                      29 Kg.
Eyüp                      22 Kg.
Şile                        20 Kg.   

Yağışlar  bazı yol ve geçit altlarında su birikintilerine neden oldu. Trafikte aksamalar meydana geldi, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. AKOM, İtfaiye, Yol Bakım Onarım Müdürlüğü ve  İSKİ, alarma geçerek gelen ihbarlar doğrultusunda su baskınlarına müdahale etti. Birimlere bir saatte 420 su tahliyesi müracaatı geldi.  55 motopomp, 28 vidanjör, 15 Kuka (kanal açma aracı) ile 200  personel tahliye çalışmalarına katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem