Hüseyin Örs Arap Turizmi için uyardı

Hüseyin Örs Arap Turizmine yönelik karalama kampanyasına sert çıktı

Hüseyin Örs Arap Turizmi için uyardı

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Suudi Arabistan'ın Başkenti Riyad  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı’nın sosyal medyadan yayınladığı ve Suudi basınına verdiği “Türkiye’den uzak durun  mesajına” ilişkin TBMM’de konuştu.

Yapılan açıklamanın Türkiye’ye karşı bir kara propaganda olduğunu ve Trabzon turizmini olumsuz yönde etkileyeceğini dile getiren Örs; “Söz konusu şahıs yayınladığı mesajla, Türkiye'yi karalayan, iftiralarla dolu yalan beyanlarda bulunarak  haddini aşmıştır.” dedi.

Dr. Hüseyin Örs, ülkemiz turizmine zarar verme odaklı bu karalama kampanyasının en çok Trabzon’u etkileyeceğini dile getirdiği kunuşmasında “Bu kara propagandadan ülkemizde en çok etkilenecek  bölge Karadeniz, en çok etkilenecek şehir ise Trabzon’dur. Trabzon'daki turizm yatırımcıları bu nedenle endişelidir. Çünkü birçok yatırımcı Arap turizmine yönelik otel, restoran, kafe, oto kiralama gibi yatırımlarda bulunmuş durumda. Son günlerde artan bu kara propagandayla Arap turist sayısında olası bir azalma, firmaları ve işletme sahiplerini zor durumda bırakacak, Allah göstermesin iflaslara kapı açacaktır. Korkum o ki o övündüğümüz Trabzon turizmi bu kara propaganda sonucu baltalanacak, rezervasyon iptalleri nedeniyle birçok otel ve iş yeri kapanacak, çalışanlar zor durumda kalacaktır. Bu konuda tedbir alınmazsa zaten var olan ekonomik kriz Trabzon'u çok daha misliyle vuracaktır.” dedi.

Konuşmasının sonunda Dışişleri Bakanlığı’nın konuya el atması gerektiğini vurgulayan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs; “Trabzon yerelinde, sivil toplum kuruluşları ve turizm yatırımcıları bu konuyla ilgili bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Daha bir gün önce turizm yatırımcıları ve yerel medya mensupları bir araya gelerek toplandılar, bir şeyler yapmak için ne yapabilirizi konuştular ama burada iki ülke arasındaki diplomatik kanalların çalıştırılması gerektiğini düşünüyorum. İşte bu noktada, olası kötü gelişmelere karşı, devlet bu işe el atmalı; Dışişleri Bakanlığımız nezlinde devletler arasında bu işin çözümü noktasında gerekli adımlar vakit geçirilmeden atılmalıdır. Trabzonlu, turizm mevsimi öncesi bu girişimlerin acilen yapılmasını, olası mağduriyetlerin yaşanmamasını istiyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler