Hükümete IŞİD uyarısı!

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, IŞİD'in saldırıları neticesinde sadece ekonominin değil, Türkiye'nin siyasetinin de etkileneceğini belirterek, "Buradan hükümeti bu saldırganlık karşısında caydırıcı tavır almaya davet ediyoruz" dedi.HDP Şırnak Millet

Hükümete IŞİD uyarısı!

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, IŞİD'in saldırıları neticesinde sadece ekonominin değil, Türkiye'nin siyasetinin de etkileneceğini belirterek, "Buradan hükümeti bu saldırganlık karşısında caydırıcı tavır almaya davet ediyoruz" dedi.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, IŞİD'in saldırısının devam ettiğini belirterek, "Çok kritik bir noktada. IŞİD, Musul'da Irak ordusundan elde ettiği silahlarla büyük bir saldırı başlatmış durumda. Dünden bu yana milletvekillerimiz Suruç'ta, sınır kapısında. Anlık görüşmeler yapılıyor orada ve orada Türkiye'nin sınırında bu kadar ciddi bir olay yaşanırken maalesef hükümet bu konuda duyarlı değil. Olasılıklar konusunda da tehlikeli görünüyor. Karanlık güçlerin beslediği, Müslümanım diyenlerin daha çok sesinin çıkması gereken kutsal günlerdeyiz. Çok etkili monşerler susuyorsa, bu suskunluğun arkasında mahcup bir gizli ortaklığın ruh hali yatıyorsa şunu unutmasınlar ki bu tehlike en başta kendilerini vuracaktır" dedi.

Habur'da ticaretin gerilediğini anlatan Kaplan, bu kriz halinin Türkiye'nin yakın zamanda ekonomisini sarsacağını savundu. IŞİD'in saldırıları neticesinde sadece ekonominin değil Türkiye'nin siyasetinin de etkileneceğini belirten Kaplan, "Buradan hükümeti bu saldırganlık karşısında caydırıcı tavır almaya davet ediyoruz. İnsani yardımların sınırlarda tutulmaması lazım. Orada kan dökülecek, burada seyredilecek' öyle bir zaman kalmamıştır. Komşudaki yangın eğer söndürülmezse bizi de vurur" diye konuştu.

Kaplan, İsrail'in Gazze saldırılarına ilişkin, "Temennimiz Filistin-İsrail arasındaki çatışmaların durdurulması, çözüm bulunması yoluna gidilmesi" ifadelerini kullandı.

4 Bakanla ilgili kurulan Soruşturma Komisyonu'nun Resmi Gazete'de yayımlanmamasına ilişkin bir soru üzerine Kaplan, "Hem AKP'li, CHP'li ve HDP'li üyelerle konuştum. Çabucak toplanalım derken, bir usul eksikliğidir. Artniyet aramamak lazım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler