"Hrant için gözaltına alındım"

Polis, Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul ve Ankara'da gazeteci Nedim Şener ve Ahmet Şık, yazar Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski MİT'çi Kaşif Kozinoğlu ve aralarında çok sayıda gazetecinin olduğu adreslerde arama yapıyor. Ev ve ofislerinde arama yapıl

"Hrant için gözaltına alındım"

Polis, Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul ve Ankara'da gazeteci Nedim Şener ve Ahmet Şık, yazar Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski MİT'çi Kaşif Kozinoğlu ve aralarında çok sayıda gazetecinin olduğu adreslerde arama yapıyor. Ev ve ofislerinde arama yapılan isimler hakkında ''Ergenekon terör örgütü üyeliği'' suçlamasıyla gözaltı kararı da bulunuyor. Evi ve arabası aranan gazeteci Nedim Şener, polis aracına bindirilirken ''Neden gözaltına alındınız?'' sorusuna ''Hrant için, adalet için'' diye cevap verdi.

Geçtiğimiz günlerde gazeteci Soner Yalçın ile birlikte 2 Odatv çalışanının da gözaltına alınmasıyla başlayan soruşturma kapsamında İstanbul ve Ankara’da eş zamanlı olarak aralarında gazetecilerin de bulunduğu çok sayıda kişinin evine baskın yapıldı. 

OPERASYON 07.00'DE BAŞLADI    

Polis ekipleri, saat 07:00’de eş zamanlı olarak başlatığı aramalarda ilk önce gazeteci Ahmet Şık’ın Kabataş’taki evine geldi. Bilgi Üniversitesinde Medya ve İletişim Sistemleri üzerine ders veren Ahmet Şık’ın evine gelen polis ekipleri, aynı anda üniversitedeki odasında da arama yapmaya başladı. Odatv baskınında yapılan aramada Ahmet Şık’a ait cemaatle ilgili ve basımı henüz yapılmayan kitabının taslaklarının bulunduğu iddia edilmişti. 

AHMET ŞIK: DOKUNAN YANAR

Ahmet Şık, evinde 6 saat süren aramanın ardından gözaltına alındı. Şık, polis aracına bindirilirken ''Dokunan yanar'' diye bağırdı.

YALÇIN KÜÇÜK'ÜN OFİSİNE ÇİLİNGİR ÇAĞIRILDI

Prof. Dr. Yalçın Küçük'e İstanbul Balat'taki ve Ankara'daki Yüzüncü Yıl'daki Öncü Sitesi'nde bulunan evinde ve ofisinde sabahın erken saatlerinde aramalar başlatılmıştı.

Yalçın Küçük'ün ofisine alarm sistemi nedeniyle giremeyen güvenlik güçlerinin çilingir yardımıyla alarm sistemini etkisiz hale getirdiği ve kapıyı açtığı, aramalara bu şekilde başlayabildiği öğrenildi.

Ofiste “Ergenekon” soruşturması kapsamında çeşitli belgelerin arandığı ve incelendiği bildirildi.

Kendisi İstanbul'da olan Küçük'ün evindeki ve ofisindeki aramalar devam ediyor.

YALÇIN'IN OTOMOBİLİ DE ARANDI

Bu arada Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün evinin yakınında park halinde bulunan otomobilinde de arama yapıldı.

GAZETECİ SAİT ÇAKIR GÖZALTINA ALINDI

Eren Sait Çakır'ın Üsküdar'daki evindeki arama sona erdi. Polisler ilk olarak evden evraklar ile çıktı. Daha sonra  Çakır da evden çıkarılarak polis aracına bindirildi. 

KOMŞULARINDAN ŞENER'İN EVİNİN ARANMASINA BAYRAKLI TEPKİ

Polislerin, Nedim Şener'in Bakırköy Kartaltepe Mahallesi Akın Yolu Sokak Oğuzhan Sitesi'ndeki evinde arama yapmaya başlamasının ardından bazı komşularının pencerelerine ve balkonlarına Türk bayrağı astığı görüldü.

Öte yandan polisler Şener’in aracında da geniş çaplı arama yaptı. Araçta gizli bölme arayan polis, araç içerisinde bulduğu bazı CD ve kartvizitleri bir torbaya alarak götürdü.

'HRANT İÇİN, ADALET İÇİN'

Nedim Şener'in bir hafta önce kalp ameliyatı olan eşi sabah saatlerinde polisler geldikten sonra evden çıkarıldı ve bir yakınlarının evine götürüldü.

Nedim Şener evinde yapılan 8,5 saatlik aramadan sonra gözaltına alındı. Şener, polis aracına bindirilirken bir gazetecinin “Gözaltına mı alındınız?” diye sorması üzerine, “Evet, Hrant için, adalet için” diye konuştu.

Bazı komşuları, polis aracına bindirilirken Nedim Şener'i alkışladı.

ODATV ANKARA TEMSİLCİSİ GÖZALTINDA

Odatv internet sitesi Ankara temsilcisi Mümtaz İdil, “Ergenekon” soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

İdil'e ait Aşağı Ayrancı'daki evde bulunan bilgisayardaki bilgileri de kopyalayan ekipler, aramanın ardından İdil'i gözaltına alarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

MÜMTAZ İDİL KANSER TEDAVİSİ GÖRÜYOR

Eşinin uzun süredir nefes borusu kanseri tedavisi gördüğünü de hatırlatan Aysun İdil, bu hastalığın geçici bir hastalık olmadığını hatırlattı. Eşinin hastalığına ilişkin raporları da savcılığa sunacaklarını dile getiren İdil “Tabi ne kadar göz önüne alınacak bilmiyoruz. Ama hastalığı devam ediyor” dedi.

ARAMALARIN GEREKÇESİ 'ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ'

Aramalar, ''Ergenekon terör örgütü üyeliği'' ve ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek'' gerekçeleriyle yapılıyor.

HAKLARINDA GÖZALTI KARARI VAR

“Ergenekon” soruşturmasını yürüten savcılardan Zekeriya Öz'ün talebi üzerine, İstanbul nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesinin, Prof. Dr. Yalçın Küçük, gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın da aralarında bulunduğu 11 kişiye ilişkin olarak arama ve gözaltı kararı verdiği belirtildi.

KAŞİF KOZİNOĞLU YURTDIŞINDA

Yalçın Küçük'ün İstanbul'da, Kaşif Kozinoğlu'nun yurtdışında olduğu belirtilirken, diğer kişilerin ise aramalar esnasında adreslerinde bulunduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler