Hrant Dink soruşturmasında tutuklama

Dink cinayeti soruşturmasında dönemin Emniyet Amiri Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit hakkında 'cinayeti önceden bildikleri ve önleyecek çalışmalar yapmadıkları' gerekçesiyle yakalama kararı çıkarıldı.Emniyet Amiri Özkan Mumcu ile polis memuru M

Hrant Dink soruşturmasında tutuklama

Dink cinayeti soruşturmasında dönemin Emniyet Amiri Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit hakkında 'cinayeti önceden bildikleri ve önleyecek çalışmalar yapmadıkları' gerekçesiyle yakalama kararı çıkarıldı.

Emniyet Amiri Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit hakkındaki kararı çıkartan hakim, şüphelilerin Dink cinayetini önceden bildiğini ve cinayeti önleyecek çalışmalar yapmadığını belirtti. Mumcu ve Zenit, soruşturma savcısı Gökalp Kökçü’ye 26 Aralık’ta ifade verdi.

SERBEST BIRAKMIŞTI

Şüpheliler, “ihmali davranışla ölüme sebebiyet verme” ve “görevi kötüye kullanma”suçlarından tutuklanma istemiyle nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlik, Mumcu ve Zenit'i, “yurt dışına çıkış yasağı” koyarak serbest bıraktı. Ancak soruşturma savcısı Gökalp Kökçü, bu karara itiraz ederek şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarılmasını istedi.

YAKALANDIKLARI AN TUTUKLANACAK

İtirazı değerlendiren İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimi, cinayette ihmalleri olduğu gerekçesiyle iki şüpheli hakkında da yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti. Bu karar kapsamında Muhittin Zenit ve Özkan Mumcu yakalandıklarında tutuklanarak cezaevine gönderilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem