Hrant Dink davasındaki tüm gelişmeler

Hrant Dink’i öldürdüğü gerekçesiyle aldığı 22.5 yıl hapis cezası onanan Ogün Samast, cinayet soruşturması kapsamında tanık olarak verdiği ifadede, cinayetin dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek tarafından bilindiğini öne sürdü. Samast, korkusu

Hrant Dink davasındaki tüm gelişmeler
Hrant Dink’i öldürdüğü gerekçesiyle aldığı 22.5 yıl hapis cezası onanan Ogün Samast, cinayet soruşturması kapsamında tanık olarak verdiği ifadede, cinayetin dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek tarafından bilindiğini öne sürdü. Samast, korkusunu yenerek ifade vermeye karar verdiğini belirtti. Yasin Hayal’in kendisini Erhan Tuncel’in evine götürdüğünü kaydeden Samast, “Erhan ile Yasin bu işi konuşuyordu. Erhan’ın ‘Ramazan Akyürek ve Fuat Müdür’ diye konuştuğunu duyunca döndüm, dinledim. Yasin, ‘O zaman sırtımız sağlam’ dedi” iddiasında bulundu.
 
‘SAMSUN’DAN SENİ ALACAKLAR’
 
Samast şunları söyledi: “Yasin, ‘Ramazan Müdür hatta İstanbul Emniyet Amiri bile biliyor ama arkamızda hepsi düşün, iş büyük kahraman olacaksın, cayarsan fena olur yakarım seni’ dedi. Yasin Hayal’e ‘Olay nasıl olacak?’ diye sordum. Yasin de bana ‘Direkt olarak vuracaksın, bu şekilde imzamız olacak. ‘Otobüsten, Trabzon’a dönerken Samsun’dan seni alacaklar. Eğer burada alınırsan Ramazan Müdür açığa çıkar’ dedi.” İfadesinde, olay günü Agos Gazetesi’nin bulunduğu Halaskargazi Caddesi’ne gittiğini dile getiren Samast, “Sokakta 2 şahsın beni takip ettiğini gördüm. Ankesörlü telefondan Yasin Hayal’i aradım, ‘Abi beni takip edenler var, polis var sanki arkamda’ dedim. Yasin de ‘Merak etme, onlar bizden’ dedi. Görüntülerle aslında bunların tespiti mümkündü. Fakat o zaman kamera görüntüleri silindi. Kayıtların, beni takip eden bu 2 kişinin tespit edilmemesi için silindiğini sanıyorum. Net 2 kişi gördüm. Hatta bunları şu anda bana gösterseniz teşhis ederim” iddiasında bulundu.
 
Bu ifadelerin ardından Ali Fuat Yılmazer ifade verdi - Sayfa 2'de - 
 
Emniyetteki "paralel yapı" operasyonu kapsamında tutuklu bulunan dönemin İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce yürütülen Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında ''şüpheli'' sıfatıyla 5 saat süren bir ifade verdi.
 
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de Şişli'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi Savcısı Yusuf Doğan tarafından yürütülen soruşturmada bugün, cinayetin işlendiği dönemde İstanbul İstihbarat C Şube Müdürü olarak görev yapan Yılmazer'in de "şüpheli" olarak ifadesine başvuruldu.
 
Silivri Cezaevi'nden Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen ve saat 11.15'de adliyenin 7. katındaki soruşturma savcısı Yusuf Hakkı Doğan'a ifade vermeye başlayan Yılmazer, 5 saat süren ifade verme işleminin ardından saat 16.30'da savcılık odasından çıktı. 
 
Yeniden cezaevine gönderilen Yılmazer'in avukatı Hüseyin Ataol, herhangi bir açıklama yapmadı.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, bu soruşturma kapsamında eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun ve eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in de ifadelerine başvurmuştu. Soruşturma kapsamında, Dink'in ölümünde ihmali olduğu iddia edilen dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile eski İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler de "şüpheli" olarak savcılığa çağrılmıştı.
 

VALİ YARDIMCISI İFADE VERDİ – Sayfa 3’de -

 

Hrant  Dink suikastine ilişkin "Kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığına" yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ifade alma işlemi devam ediyor.

VALİ YARDIMCISI 2 BUÇUK SAAT İFADE VERDİ

Soruşturmayı yürüten İstanbul Terör ve Örgütlü suçlar Bürosu savcısı Yusuf Hakkı Doğan, bugün "Şüpheli" sıfatıyla İstanbul eski Vali Yardımcısı Ergun Güngör'ün ifadesini aldı. Sabah saat 9.30'da avukatı ile birlikte savcı Doğan'ın odasına giren Güngör, 2.5 saat süren ifadesinin ardından adliyeden ayrıldı.

VALİLİKTE DİNK İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Dink, 24 Şubat 2004'te İstanbul Valiliği'ne çağrılmıştı. Görüşmeye Vali Yardımcısı Güngör ile Ergenekon davasından beraat eden eski MİT görevlisi Özel Yıllmaz katıldı. Dink, görüşmeyi "haddini bildirme operasyonunun bir parçası" olarak nitelemiş ve "Artık hedefteyim" diye yazmıştı.

BAKANLIĞIN SORUŞTURULMASINA İZİNDİĞİ 9 İSİMDEN BİRİ

Ergun Güngör, Adalet Bakanlığı'nın Eylül ayında eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ile birlikte soruşturulmasına izin verdiği 9 kamu görevlisinden biri.

Soruşturma kapsamında, dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek yine dönemin İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, polis memuru Bahadır Tekin'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin ifadesi "Şüpheli" sıfatıyla alındı.

TETİĞİ ÇEKEN Samast "BİLGİSİNE BAŞVURULAN" SIFATIYLA İFADE VERDİ

Soruşturma kapsamında geçtiğimiz Cuma günü "Bilgisine başvurulan" sıfatıyla tetikçi Ogün Samast'ın ifadesi alındı. Ayrıca Hrant Dink suikastinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Yasin Hayal ile beraat eden Erhan Tuncel de "Bilgisine başvurulan" sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

 

DÖNEMİN İSTİHBARAT MÜDÜRÜ DE İFADE VERDİ – Sayfa 4’de -

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Hrant Dink soruşturması kapsamında dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, yaklaşık 5 saat şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin dönemin kamu görevlilerine yönelik soruşturmada savcılık dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve dönemin İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler'in de bulunduğu 9 polisi şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırmıştı.

Savcılığın çağrısı üzerine dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler akşam saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine geldi.Burada soruşturma savcısına şüpheli sıfatıyla yaklaşık 5 saat ifade veren Güler daha sonra adliyeden ayrıldı.

Soruşturma kapsamında daha önce 'Paralel Yapı' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski İstanbul İstihbarat Şubesi Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek şüpheli sıfatıyla ifade vermişti. Soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta katil zanlısı Ogün Samast tanık sıfatıyla ifade vermişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem