Hrant Dink davasında sıcak gelişme

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerine yönelik yürütülen soruşturmada, Yasin Hayal ‘tanık’ sıfatıyla dinlendi.Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığına ilişkin yürütülen so

Hrant Dink davasında sıcak gelişme

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerine yönelik yürütülen soruşturmada, Yasin Hayal ‘tanık’ sıfatıyla dinlendi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Yasin Hayal ‘tanık’ sıfatıyla dinlendi.

Tutuklu bulunduğu cezaevinden Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından ifadesi alınan Hayal, yaklaşık 3 saat savcının sorularını yanıtladı. Hayal, daha sonra tutuklu bulunduğu cezaevine geri götürüldü.

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerine yönelik yürütülen soruşturmada dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü Amiri Özkan Mumcu, polis memuru Muhittin Zenit ve Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir tutuklanmıştı. Yasin Hayal, Trabzon’da bir restoranı bombaladığı gerekçesiyle 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Hayal daha sonra gazeteci Hrant Dink suikastında, Ogün Samast’ı cinayete azmettirdiği gerekçesiyle mahkemeye çıkarılmış ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmıştı. Hayal, halen Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler