Hizbullah'dan korkutan IŞİD iddiası

Lübnan'ın "El-Ahbar" gazetesine konuşan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Irak'taki silahlı direnişe destek verdiklerini öne sürerek, "Baştan beri Suriye'deki varlığımızın mezhepçilik temeline dayanmadığını belirtiyorduk. Daha önce Irak'ta direnişe verdiğ

Hizbullah'dan korkutan IŞİD iddiası

Lübnan'ın "El-Ahbar" gazetesine konuşan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Irak'taki silahlı direnişe destek verdiklerini öne sürerek, "Baştan beri Suriye'deki varlığımızın mezhepçilik temeline dayanmadığını belirtiyorduk. Daha önce Irak'ta direnişe verdiğimiz desteğin aynısını Filistin'deki Sünni Hamas ve İslami Cihad hareketlerine de yaptık" dedi.

"Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), Sünni, Şii, Müslüman, Hristiyan, Dürzi, Yezidi, Arap ve Kürtler için bir tehlike teşkil ettiğini" söyleyen Nasrallah, söz konusu örgütün elinde herkesi endişelendirecek kadar büyük imkanlar olduğunu savundu.

Nasrallah, "Bu savaşta Lübnan, Suriye, Irak, Filistin ve tüm bölgenin korunması için herkesin destek sağlaması gerekir. Biz Suriye'nin Kalamun ve el-Kusayr bölgelerinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile laik ve liberal düşüncelerine karşı savaşmadık" şeklinde konuştu.

Nasrallah, şunları kaydetti: "Körfez ülkelerinde uzun süredir dini merkezlerden yayılmaya çalışılan tekfirci düşüncelere karşı bir korku var. Bunu yenmenin yolu ise ciddi anlamda ona karşı harekete geçmektir. IŞİD'in Kuveyt, Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkelerinde bir alt yapısı var. Bu örgüte destek verip kullanmasını düşünen bir ülke, söz konusu örgütün kendisine musallat olduğunda beldellerini ödemeye hazır olmalıdır."

Merkezi Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesinde bulunan Hizbullah güçleri, 2013 Mayıs'ında Suriye'nin Kusayr beldesine girmiş ve ÖSO'nun yanı sıra Tevhid Tugayı, Ahraruş Şam ve Faruk Tugayı gibi muhtelif silahlı muhalif grup ile çatışmaya girmişti.

Çatışmalar sonucu yüzlerce sivil hayatını kaybetmiş, Hizbullah'ın eline geçen Kusayr harabe haline gelmişti.

Hizbullah'ın Esad yönetimine destek için Suriye'ye gönderdiği askeri varlığının 10 binin üzerinde olduğu tahmin edilirken yerel kaynaklar örgüt militanlarının yoğunlukla Halep, Kusayr ve Şam'ın Seyyide Zeyneb bölgesinde mevzilendiğini aktarıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem