Hırka-i Şerif ne zaman ziyarete açılacak?

Hırka-i Şerif ne zaman ziyarete açılacak? İşte detaylar...

Hırka-i Şerif ne zaman ziyarete açılacak?

Hırka-i Şerif, her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da ziyaretçileriyle buluşuyor. Bu kutsal emanet, Hz. Muhammed tarafından Veysel Karani'ye miras olarak bırakılmıştır ve 1851 yılından bu yana İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alan Hırka-i Şerif Camii'nde saklanmaktadır. Cami, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gelinlikçiler Çarşısı ve Fatih Halk Eğitim Merkezi'ne yakın bir konumda bulunuyor.

2024 yılının Ramazan ayı, Hırka-i Şerif'in ziyaretçilere kapılarını açtığı özel bir dönem. Ziyaretler, Ramazan'ın ilk Cuma günü olan 15 Mart 2024'te başlayacak ve hafta içi 10:00 - 17:00, hafta sonu ise 09:00 - 17:30 saatleri arasında gerçekleşecek. Ayrıca, 5 Nisan 2024 Kadir Gecesi'nde, teravih namazından sonra sabah 03:00'e kadar ziyaret mümkün olacak ve arife günü ikindi namazı sonrası dua ile sonlanacak.

Özellikle engelli, hasta, yaşlı ve hamile ziyaretçilere büyük bir kolaylık sağlanıyor. Bu gruplar, sıra beklemeden ve görevli eşliğinde ziyaretlerini gerçekleştirebilecek. Camii'ye ulaşım kolaylığı ve ziyaretçilerin rahatı için İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Fatih Belediye Başkanlığı gibi çeşitli kurumlarla iş birliği içinde gerekli tüm güvenlik, sağlık ve trafik tedbirleri alınmıştır.

Ziyaretçi sayısının Ramazan'ın 15. gününden sonra artış göstermesi bekleniyor. Bu nedenle, İstanbul'da yaşayanların, ziyaretlerini ilk hafta içinde gerçekleştirmeleri öneriliyor. Aynı zamanda, görevlilerin yönlendirmelerine ve bilgilendirmelerine uymaları da önemle rica ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler