Hipokrat Yemini Çarptı

BURSA'da sahte belgelerle engellilere protez takılmış gibi gösterip devleti yaklaşık 4 milyon YTL zarara uğrattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2'si kadın 14 zanlıdan 10'u tutuklandı.Noter aracılığıyla engellilerden vekaletname alan bazı protez firmalar

Hipokrat Yemini Çarptı

BURSA'da sahte belgelerle engellilere protez takılmış gibi gösterip devleti yaklaşık 4 milyon YTL zarara uğrattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2'si kadın 14 zanlıdan 10'u tutuklandı.

Noter aracılığıyla engellilerden vekaletname alan bazı protez firmalarının takmadıkları protezleri takılmış gibi gösterip, devletin zarara uğratıldığı ihbarını alan Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube ekipleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ekipleri ile soruşturma başlattı.

Bursa'da faaliyet gösteren 9 sağlık firmasını yakın takibe alan polis ve müfettişler, aralarında milli sporcuların da bulunduğu, 1250 engelli ve hastanın sağlık karnelerine takılmadığı halde protez, işitme cihazı ve pahalı ilaçların yazıldığını belirledi.

Bu hasta ve engellilerden 300'üne ulaşan polis, dolandırıcılığın mali boyutunun ise yaklaşık 4 milyon YTL olduğunu belirledi. 'Hipokrat' adı verilen operasyonu başlatan görevliler, sağlık firmalarının yöneticilerinin de aralarında bulunduğu gözaltındaki Ahmet S. (36), Erhan G. (31) Engin Y. (28), Bekir Y. (36), Fatih T. (35), Davut K. (46), Burak G. (32), Şendoğan K. (38), Ahmet H. (), Hasan E. (44), Ali C. (30) Arif Ç. (43), Nurgül G. (27) ve Kezban T.'yi (30) sorgulamaları ardından adliyeye sevk etti.

Nöbetçi mahkemede, 'Çıkar sağlamak için örgüt kurmak, kurulan örgüte üye olmak, evrakta sahtecilik yaparak nitelikli dolandırıcılık yoluyla, resmi kurumu zarara uğratmak ve kara para aklamak' suçlarından ifade veren zanlılardan Ahmet S., Nurgül G., Ali C., Burak G., Şendoğan K., Engin Y., Bekir Y., Davut K., Fatih T. ve Erhan G. tutuklanırken, Kezban T., Ahmet H., Hasan E. ve Arif Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem