Hiç mi Atatürk resmi görmedi!

Manisa'ın Turgutlu ilçesinde 1926 yılında kurulan Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından oda binasının dış cephesinde bulunan Atatürk ve Türk Bayrağı figürlerinin bulunduğu dev tablonun yıpranması üzerine Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) yetk

Hiç mi Atatürk resmi görmedi!
Manisa'ın Turgutlu ilçesinde 1926 yılında kurulan Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından oda binasının dış cephesinde bulunan Atatürk ve Türk Bayrağı figürlerinin bulunduğu dev tablonun yıpranması üzerine Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) yetkilileri, aldıkları karar ile yıpranan tablonun yerine cam mozaikten yıpranan tablonun yenisinin yapılması için karar aldı.

İhale usulü ile bir firmaya 10 bin 500 YTL karşılığı yıpranan tablonun yenisini yaptırıldı. Fakat tamamlanan tablodaki Atatürk figürünün oldukça kötü olması ve alaycı bir görüntünün ortaya çıkması Turgutlu'ların tepkisini çekti.

Atatürk figüründe özellikle burun ve dudak bölümündeki kötü renkler ve sakallıymış gibi görünmesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Turgutlu Şube Başkanı Ali Tezcan'ı kızdırdı. Tablonun bulunduğu TUTSO binasının önüne gelen Tezcan, yaşanan olayı kınayarak tepkisini şu sözler ile dile getirdi;

"Bugüne kadar Atatürk düşmanları tarafından yaptırılan ve kendisine hiç benzemeyen büstler ve resimler gördük ancak bunun gibisini ilk kez görüyorum. Ben buna pes diyorum.

Bu konu ile ilgili derneğimize yığınla şikayet geldi. Bize her gelen vatandaş bunun Atatürk'e benzemediğini ve sanki Atatürk'müş gibi yanına atamızın sözünü yazdıklarını ifade etti.

Ben burada bir kasıt olduğuna inanmak istemiyorum ama bu işi yaptıracağınız firmaların daha önce yaptıkları çalışmalarını incelemek gerekirdi. Burada bir mozaik çalışması yapılmış. Ancak sanatkar daha önce Atatürk resmini hiç görmemiş.

Bu fotoğraf herşeye benziyor ama bir tek Atatürk'e benzemiyor. Bunu yapan sanatçı değil ancak sanat soytarısıdır."

Bisiklet ile evine gitmekte olan bir şahıs, söz konusu tabloyu görünce büyük şok yaşadı. Gözleri dolan ve isminin açıklanmasını istemeyen yaşlı vatandaş; "Söz konusu Atatürk olunca bu resmin neye benzediğini biliyorum ama söylemek istemiyorum.

Ayrıca konu ile ilgili olarak Mustafa Canbaz ve Seval Korkmaz isimli vatandaşlar ise, tablonun biran önce kaldırılmasını ve Ataürk'e saygısızlık yapıldığını ifade etti. CHP İlçe Başkanı Veli Gülay, "Burada bir art niyet aramıyorum. Ancak bu Atatürk'e hiç benzemiyor. Oda yetkilisi arkadaşlarımızın biran önce bu hatayı gidereceklerine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Turgutlu Kaymakamı Sadettin Kalkan, "İlçemiz Sanayi ve Ticaret Odası'nın onarımı sırasında duvarda bulunan Atatürk posteri de mozaikler ile yenilenmiştir.

Ancak bu yenileme sırasında gölgeleme ve boya işlemleri yapılırken tam olarak Atatürk'e benzetilememiştir.

Vatandaşlarımızın tepkileri ve posterin Atatürk'e benzememesi konusunda biz de oda yetkilisi arkadaşlar ile görüşerek, bu posterin yenisinin yapılması hususunda tenkitte bulunacağız. Ben burada oda yetkilisi arkadaşlarımızın bir kastı olmadığını düşünüyorum. Sorun biran önce giderilecek" dedi.

TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Türk ve Başkan Yardımcısı Veysel Kuşoğlu, "Biz de bu Atatürk posterinin olmadığının farkındayız Bu nedenle daha işi teslim almadık ve hiçbir ödeme yapmadık. Odamızın tüm üyeleri Atatürkçüdür.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler