Hayvan 'leş'leri et diye satılıyor!

Bursa'da, hastalık sonucu ölen hayvanları gömüldükleri yerden çıkartıp etlerini kasaplara ve yemek fabrikalarına sattıkları, at ve eşek etleri ile çaldıkları hayvan etlerini de piyasaya sürdükleri öne sürülen suç örgütünün 14 üyesi yakalandı.Toprak altınd

Hayvan 'leş'leri et diye satılıyor!

Bursa'da, hastalık sonucu ölen hayvanları gömüldükleri yerden çıkartıp etlerini kasaplara ve yemek fabrikalarına sattıkları, at ve eşek etleri ile çaldıkları hayvan etlerini de piyasaya sürdükleri öne sürülen suç örgütünün 14 üyesi yakalandı.

Toprak altından çıkardıkları ölü ve hastalıklı hayvanların etlerinin kasaplara ve yemek fabrikalarına satıldığı ihbarı üzerine, Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti.

Aralık ayından beri yaptıkları istihbari faaliyetler sonucunda ihbarın doğru olduğunu belirleyen jandarma, liderliğini Ö.K'nin yaptığı iddia edilen suç örgütüne ulaştı.

Soruşturmayı derinleştiren güvenlik güçleri, suç örgütünün veteriner raporları ile hastalıktan veya başka bir nedenle öldüğü için gömülmüş olan hayvanları çıkartarak etlerini “normal kesilmiş hayvan” gibi kasap ve yemek fabrikalarına sattıklarını tespit etti.

Güvenlik güçleri, örgütün, at ve eşek gibi besi hayvanı olmayan hayvanların etlerini dana ve koyun etiymiş gibi piyasaya sürdüklerini, ayrıca hayvan hırsızlığı yaptıklarını, çaldıkları hayvanların etlerini de aynı şekilde sattıklarını belirledi.

Jandarma ekipleri, bu tespitler üzerine, Tarım İl Müdürlüğünden bir ekibin de desteğiyle üç ilçede suç örgütüne üye oldukları öne sürülen 14 kişiye yönelik 16 adrese operasyon düzenledi.

Operasyonda, “bol miktarda” at eti, ölü hayvan eti ve bu etlerden imal edildiği tespit edilen çok miktarda sucuk ele geçirildiği, Ö.K'nin de aralarında bulunduğu 14 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler