Hayal'in yargısı devam ediyor

Daha önce bu davadan 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Yasin Hayal'in, Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nin kararı bozması üzerine yeniden yargılandığı davanın üçüncü duruşması, Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı. Duruşmaya, Agos Gazetesi Genel Yayın Y

Hayal'in yargısı devam ediyor

Daha önce bu davadan 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Yasin Hayal'in, Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nin kararı bozması üzerine yeniden yargılandığı davanın üçüncü duruşması, Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı.
Duruşmaya, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili dava kapsamında tutuklu bulunan Yasin Hayal katılmadı.

Duruşmada, esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Yakup Ünal Demir, soruşturmanın genişletilmesi talebi bulunmadığını belirterek, Hayal'in, ''kişilerde korku ve panik yaratacak şekilde bomba patlatmak, 6 kişinin yaralanmasına neden olmaktan her bir kişi için ayrı ayrı ve bomba patlatmak suretiyle motorlu araca zarar vermek'' suçundan cezalandırılmasını istedi.
Savcı Demir ayrıca, göstermiş olduğu etkin pişmanlık nedeniyle, Hayal'e verilecek cezanın, TCK'nın 168/2 maddesi uygulanarak, yarı oranında düşürülmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Hrant Dink cinayeti kapsamında Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Yasin Hayal'e son savunması ve son sözünün sorulması için yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Trabzon'da, 24 Ekim 2004'te, Atatürk Alanı'ndaki Mc Donalds'ın kapısına bırakılan bombanın patlaması sonucu 6 kişi yaralanmıştı.
Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılama sonunda Yasin Hayal, 6 yıl 8 ay hapis ve bin 183 YTL para cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay 8. Ceza Dairesi, temyiz incelemesinde, Yasin Hayal'e ''patlayıcı madde imal etme'' suçundan verilen 3 yıl 4 aylık hapis cezasını onamış, ''patlayıcı madde atma'' ve ''patlayıcı madde kullanarak mala zarar verme'' suçlarından verilen 10'ar aylık hapis cezaları ile ''patlayıcı madde atarak 6 kişinin yaralanmasına neden olma'' suçundan her bir kişi için verilen 3 ay 10'ar günlük hapis cezalarını yeniden değerlendirme yapılması için bozmuştu.
Yargıtay'ın bozma kararı üzerine Yasin Hayal'in Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanmasına başlanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem