Hayal'in kardeşine dava açıldı

Hrant Dink cinayetiyle ilgili olarak Yasin Hayal'in kardeşi Osman Hayal'e dava açıldı. Kardeş Hayal'in iddianamesi hazırlandı.

Hayal'in kardeşine dava açıldı

Hrant Dink suikastına ilişkin olarak gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Yasin Hayal'in ağabeyi olan Osman Hayal hakkında, 'adam öldürmeye iştirak' ve 'yasa dışı örgüte üye olmak' suçlarından 22.5 ile 35 yıl arasında hapis istemiyle dava açıldı.

Dink'in öldürüldüğü gün Ogün Samast'ın yanında olduğu iddia edilen ikinci kişiye ilişkin soruşturma çerçevesinde 2 ay önce Trabzon'da gözaltına alınarak İstanbul'a getirilen ve sevk edildiği Beşiktaş'taki İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca serbest bırakılan Osman Hayal hakkındaki soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcıları Selim Berna Altay ve Fikret Seçen tarafından hazırlanan iddianamede Osman Hayal'in 'adam öldürmeye iştirak' ve 'yasa dışı örgüte üye olmak' suçlarından 22.5 ile 35 yıl arasında hapsi talep edildi. Osman Hayal, kardeşi Yasin Hayal'in de sanık olduğu davada verdiği ifadede cinayet günü nerede olduğunu hatırlayamadığını iddia etmişti.

Hayal, müdahil avukatların, “Telefon sinyalleriniz olay günü Ümraniye'de olduğunuzu gösteriyor” demesi üzerine “Olabilir o dönem İstanbul'da dayımın inşaatında çalışıyordum” karşılığını vermişti. İddianamede Osman Hayal'in gizli tanık beyanlarıyla Hrant Dink'in öldürüldüğü bölgede olduğun kesin olarak anlaşıldığı ifadelerine yer verildi. Hayal'in yargılanmasına, önümüzdeki günlerde Beşiktaş'taki İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem