Havada Uzlaşma Sağlandı

Dün THY'nin son olarak yüzde 12.5 zam önerdiği ve Hava-İş'in istediği, içinde uçuş güvenliğinin de bulunduğu idari maddeleri kabul ettiği ifade edilmişti.  -TARAFLAR TEKLİFLERİNDE REVİZYONA GİTTİ- Hava-İş, THY'den ilk altı ay için yüzde 23.9, ikinci, üçün

Havada Uzlaşma Sağlandı

Dün THY'nin son olarak yüzde 12.5 zam önerdiği ve Hava-İş'in istediği, içinde uçuş güvenliğinin de bulunduğu idari maddeleri kabul ettiği ifade edilmişti.

 

-TARAFLAR TEKLİFLERİNDE REVİZYONA GİTTİ-

 

Hava-İş, THY'den ilk altı ay için yüzde 23.9, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylar için ise enflasyon ile yüzde 5 zam talep etmişti. Ayrıca, çalışma saatlerinin düşürülmesini de isteyen Hava-İş, mesailerden yapılan kesintilerin de azaltılmasını istemişti. Buna karşın THY, 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere yüzde 10 ile yüzde 16 arası, 2008'de ise enflasyon oranında zam önermişti.

 

THY'nin, Hava-İş'in teklifini kabul etmemesi üzerine Hava-İş grev kararı almıştı. THY yönetiminin isteğiyle yapılan grev oylamasında da çalışanlar “greve evet” demişti. Bunun üzerine THY de olası bir greve karşı lokavt kararı almıştı.

 

Bunun üzerine hükümet harekete geçerek, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'ndan bir komisyon oluşturmuştu. Başesgioğlu başkanlığında bir araya gelen taraflar yeni arabulucular üzerinde anlaşmıştı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler