Hava saldırısı: 2 ölü, 29 yaralı

Irak Hava Kuvvetlerinin, Musul’un kuzeyine düzenlediği operasyonda, 2 kişinin hayatını kaybettiği, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 29 kişinin yaralandığı bildirildi. Musul Devlet Hastanesi yönetiminden yapılan açıklamada, Musul’un kuzeyinde ye

Hava saldırısı: 2 ölü, 29 yaralı

Irak Hava Kuvvetlerinin, Musul’un kuzeyine düzenlediği operasyonda, 2 kişinin hayatını kaybettiği, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 29 kişinin yaralandığı bildirildi. Musul Devlet Hastanesi yönetiminden yapılan açıklamada, Musul’un kuzeyinde yer alan bazı bölgelerin Irak Hava Kuvvetleri tarafından bombalanması sonucu, 2 kişinin hayatını kaybettiği, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 29 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Öte yandan, görgü tanıkların ifadelerine göre, Telafer kentin merkezindeki, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile bazı silahlı gruplara ait 5 karargaha düzenlenen hava operasyonunda çok sayıda militan öldürüldü. Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD’in başını çektiği silahlı gruplar, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra El-Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kalmıştı. Ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürerken, Irak ordusu, IŞİD'in başını çektiği silahlı grupların kontrolündeki bölgelere hava saldırıları düzenliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler