Hava durumu meteoroloji bu illeri uyardı

Meteoroloji İşleri Müdürlüğü'nün son hava durumu tahmininde yoğun kar yağışı ve fırtına var. İstanbul'da kar yağışı biterken,

Hava durumu meteoroloji bu illeri uyardı

Meteoroloji İşleri Müdürlüğü'nün son hava durumu tahmininde yoğun kar yağışı ve fırtına var. İstanbul'da kar yağışı biterken, Ankara'da karla karışık yağmur Muğla, Antalya, Burdur ve Denizli'nin iç kesimlerinde kar yağışı bekleniyor. Bugün Çanakkale, Balıkesir, Kütahya, Bursa, Sakarya, Bolu , Bilecik ve Eskişehir illeri de kuvvetli kar yağışı altında olacak. Bu illerde okullar tatil edildi. Yarın yani 14 Ocak çarşamba günü okulların tatil olup olmayacağı ise ilerleyen saatlerdeki duruma göre valiliğin değerlendirmesiyle belli olacak. İşte meteorolojinin son hava durumu tahminleri.

Meteoroloji İşleri Müdürlüğü verilerine göre Batı Akdeniz ile Muğla kıyılarında görülen yağışlar dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artırdı. Antalya ve Muğla kıyılarında şiddetli, Antalya'nın batı kıyıları ile Muğla'nın güney kıyılarında yer yer aşırı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur, Burdur il geneli ile Isparta ve Denizli'nin güney kesimleri ve Antalya'nın iç kesimlerinin yükseklerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde etkili olacak. 

Kar yağışı Trakya bölgesinin tamamını da vurdu. Meteoroloji kar yağışının kuvvetli olarak görüleceği illeri ise şöyle sıralandı;

-Çanakkale'nin doğusu, 
-Balıkesir,
-Kütahya, 
-Bursa'nın güney ve doğusu, 
-Sakarya'nın güneyi, 
-Bilecik, Bolu
-Eskişehir'in batısı
Hava durumu tahminine göre bu illerde kar yağışı bugün sabah saatlerinden itibaren kuvvetli olarak etkili olmaya başladı. Ulaşımda aksamalara sebep olan kar yağışınedeniyle de okullar tatil edildi. 

ANTALYA HAVA DURUMU : FIRTINA, KAR VE ŞİDDETLİ YAĞMUR
Antalya 'da geceden bu yana devam eden kuvvetli yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle kent genelinde çok sayıda ağaç ve tabela devrildi. Bazı bölgelerde elektrik telleri koptu. Fırtınaya eşlik eden kuvvetli yağış nedeniyle Liman Mahallesi başta olmak üzere bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Antalya Büyükşehir Belediye İtfaiyesi ekipleri, geceden bu yana olumsuzluk yaşanan mahallelerde çalışmalara başladı.

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamayla da Antalya'nın merkez ilçeleri Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa'daki ilkokul, ortaokul, lise ve anaokullarında eğitime bir gün süreyle ara verildi. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bir gün süreyle idari izinli sayılacakları duyuruldu.

FIRTINA BUGÜN DE SÜRECEK

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa,  yaptığı açıklamada, gece boyunca devam eden fırtına nedeniyle elektrik tellerinde kopmalar yaşandığını, çok sayıda ağacın devrildiğini bildirdi.
 

İtfaiye ekiplerinin su baskınlarına da müdahale ettiğini anlatan Kısa, gece boyunca tüm itfaiye ekibinin görevi başında olduğunu kaydetti. Meteoroloji verilerine göre fırtınanın bugün de devam edeceğine dikkati çeken Kısa, itfaiye personelinin çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini açıkladı.

SAATTE 145 KİLOMETRE HIZLA ESİYOR

Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Erol Aydın da kentte geceden bu yana devam eden fırtınanın öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceğini bildirdi. Aydın, fırtınanın etkili olduğu kentte rüzgarın hızının Antalya Limanı yakınlarında saatte 145 kilometreye kadar çıktığını ifade etti.

Kent merkezinde ise fırtınanın saatteki hızının 99 kilometreyi bulduğunu dile getiren Aydın, yağışın en çok Döşemealtı ilçesinde etkili olduğunu belirtti. Yağışların akşam saatlerine kadar etkisini sürdüreceğini kaydeden Aydın, yarın için yağış beklenmediğini sözlerine ekledi.

İSTANBUL HAVA DURUMU KAR BİTTİ

İstanbul hava durumu tahminlerine göre kar yağışı bitti. Bugün kent genelinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. İstanbul bu hafta için yapılan hava durumu tahminlerine göre bir daha kar yağışı görmeyecek. 


ANKARA HAVA DURUMU 
Ankara'da bugün kar yağışı son kez yağmurla birlikte etkili olacak. Yarından itibaren ise yerini güneşe bırakacak. Bu hafta sonuna kadar Ankara'da kar yağışı bir daha görülmeyecek. 


ANTALYA HAVA DURUMU
Antalya'nın kıyı kesimleri şiddetli yağmur ve fırtınanın etkisinde olacak. İç kesimleri ve yüksek yerlerinde ise kar yağışı görülecek. Fırtına ve kar bugün akşam saatlerinden itibaren etkisini yitirmeye başlayacak. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler