Hatay’da sağanak felaketi! Köprü çöktü, araçlar sürüklendi: 2 kişi hayatını kaybetti, 3 yaralı

Hatay’da etkili olan sağanak yağış felakete neden oldu. Sel, yol çökmesi ve su baskınlarının yaşandığı kentte 2 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi yaralandı.

Hatay’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle meydana gelen olaylarda 2 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi yaralandı. Sel ve çökmelerin yaşandığı kentte bazı okullarda eğitime ara verildi.

Gece saatlerinde etkisini artıran sağanak, özellikle Antakya, Samandağ ve Defne ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi.

hatayda-saganak-felaketi-kopru-coktu-araclar-suruklendi-2-kisi-hayatini-kaybetti-3-yarali

Araç dere yatağına düştü

Defne-Samandağ çevre yolu Subaşı Üst Geçidi yakınlarında yolda çökme meydana geldi. Bu sırada seyir halindeki 31 FH *** plakalı otomobil kontrolden çıkarak dere yatağına düştü.

İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışan sürücü Nedim Habeşoğlu’nun olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

Habeşoğlu’nun cenazesi Defne Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

hatayda-saganak-felaketi-kopru-coktu-araclar-suruklendi-2-kisi-hayatini-kaybetti-3-yarali

İstinat duvarı çöktü, araçlar zarar gördü

Antakya ilçesi Bağrıyanık Mahallesi’nde ise sağanak nedeniyle bir yolun istinat duvarı çöktü. Çökme sonucu 5 araçta hasar meydana geldi.

Mahalle sakinlerinden Hamza Çeker, yolun daha önce de çöktüğünü belirterek, “Sağanak şiddetliydi fakat biz bu kadarını tahmin etmiyorduk. Şu anda 5 aracımız sıkıntılı ve ciddi zararlarımız var.” dedi.

Kentte bazı ev ve iş yerlerini de su bastı. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Karaçay Köprüsü’nde çökme meydana geldi

Antakya-Samandağ çevre yolu üzerindeki Karaçay Köprüsü’nün bir bölümünde de çökme yaşandı. Bölgede trafik tek yönlü olarak sağlanıyor.

Samandağ ilçesinde ise bazı araçların Çevlik Sahili’ne sürüklendiği görüldü.

hatayda-saganak-felaketi-kopru-coktu-araclar-suruklendi-2-kisi-hayatini-kaybetti-3-yarali

“157 kilogram yağış düştü”

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, dün saat 11.00’de başlayan yağışın akşam saatlerinde şiddetini artırdığını söyledi.

Masatlı, “Bizim metrekareye düşen yağış miktarımız 157,2 kilogramdır, tabii bu da aşırı yağışların olduğunun göstergesidir. Bu zamana kadar toplamda 1044 ihbar aldık, ilgili afet gruplarımız ihbarlara 374 ekip 498 araç ve 1230 personelle müdahalede bulunmaktadır” dedi.

Vali Masatlı, Antakya’da çöken evde 15 yaşındaki bir kişinin yaşamını yitirdiğini, Defne’de ise bir sürücünün hayatını kaybettiğini hatırlattı.

hatayda-saganak-felaketi-kopru-coktu-araclar-suruklendi-2-kisi-hayatini-kaybetti-3-yarali

Tarım alanları zarar gördü

Sağanak nedeniyle Antakya, Defne, Kumlu ve Samandağ ilçelerinde yaklaşık 25 bin dekarlık tarım alanında zarar oluştuğu açıklandı.

Ayrıca 10 bin 500 kanatlı hayvan ile 80 büyükbaş ve 40 küçükbaş hayvanın telef olduğu bildirildi.

Samandağ’da eğitime ara verildi

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, yağıştan en fazla etkilenen ilçelerden birinin Samandağ olduğunu belirtti.

Masatlı, Samandağ ilçesindeki tüm okullarda, Antakya ilçesinde ise belirli bölgelerde bulunan 5 okulda bugün eğitime ara verildiğini açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.