Haşim Kılıç'ın karar vereceği 4 kritik karar

Haşim Kılıç, 8 yıldan uzun bir süredir yürüttüğü Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanlığı görevinden 13 Mart'ta yaş haddi sebebiyle emekli oluyor.Son olarak seçim barajı ile ilgili yetkisizlik, askeri casusluk davasında ise hak ihlali kararı veren mahkemedeki s

Haşim Kılıç'ın karar vereceği 4 kritik karar

Haşim Kılıç, 8 yıldan uzun bir süredir yürüttüğü Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanlığı görevinden 13 Mart'ta yaş haddi sebebiyle emekli oluyor.

Son olarak seçim barajı ile ilgili yetkisizlik, askeri casusluk davasında ise hak ihlali kararı veren mahkemedeki son günlerinde Kılıç'ı kritik davalar bekliyor.

Karar verilmesi beklenen bazı davalar şöyle: 

MİT KANUNU: MİT mensupları veya bazı kamu görevlileri hakkındaki ceza soruşturmalarında başbakanın izni şartını yeniden düzenleyen tasarının iptali için CHPbaşvuru yapmıştı. Mahkeme, başvuruyu esastan görüşme kararı vermişti.

DERSHANELER: CHP'nin, dershanelerin kapatılmasını da kapsayan kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yapılan ilk başvurusunu reddeden AYM, ikincisini esastan incelemeye karar verdi.

MAKUL ŞÜPHE: CHP, “makul şüphe yasası” olarak bildiği kanunun 8 maddesi için “yürütmeyi durdurma” ve “iptal” başvurusu yapmıştı. 

PASSOLİG:  Uygulamayı AYM'ye, Ankara 16. Tüketici Mahkemesi taşımıştı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem