'Has s..tir'ci Baydemir yargılanıyor

KCK'ya yönelik operasyonlara tepki için yaptığı açıklamada küfürlü sözler sarf ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman yargılanmasına başlandı. Baydemir'in iki yıl hapsi isteniyor. Diyarbakır 3. Sulh Ceza Mahk

'Has s..tir'ci Baydemir yargılanıyor

KCK'ya yönelik operasyonlara tepki için yaptığı açıklamada küfürlü sözler sarf ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman yargılanmasına başlandı. Baydemir'in iki yıl hapsi isteniyor.

 

Diyarbakır 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde başlanan davaya sanık Osman Baydemir katılmazken, avukatı Ömer Halefoğlu hazır bulundu. Hakimin izinli olmasından dolayı yerine bakan hakim dava dosyasındaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

 

KCK'nın şehir yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu zanlıların gözaltına alınmasına tepki gösteren Baydemir yaptığı açıklamada "Bizi şahin ve güvercin olarak ayıranlara Has s...tir" demişti.

 

Partilerinin yerel seçimlerde başarılı sonuçlar aldığı için hükümetin operasyon yaptırdığını iddia eden Baydemir, "Her kim ki milletvekilliğinin düşürülmesinden, belediye başkanlığının düşürülmesinden korkar, o namerttir. Gözaltında olan 16 arkadaşımız hangi yasayı çiğnediyse biz de o yasayı çiğnedik. Günlerdir AKP'li milletvekilinin arabasının polis tarafından çevrilmesi konuşuluyor. Allahtan korkmaz mısınız? 16 belediye başkanı gözaltında neden kimse ses çıkarmıyor? Lüften akıllı davranın akıllı davranın ki söz tükenmesin. Ey devlet kafası ne yapmaya çalışıyorsun? Aldığın bu kararla insanları sokağa mı dökmek istiyorsun? Devleti ve hükümeti yönetenlere sesleniyorum, bizi şahin ve güvercin olarak ayırmayın, has s..tir diyorum, has s..tir. İçişleri Bakanı, çok yakında açılımın hayata geçeceğini söyledi. DTP tasfiye edildi. Milletvekillikleri düşürüldü. Daha dün meşenin umut olduğunu paylaştık. Halkımın affına sığınarak, başbakan ve hükümet sesleniyorum; meşe ağacının hangi dalı nerenize battı?" demişti.

 

İKİ YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Baydemir'in sözleri AK Parti mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen'in de aralarında bulunduğu bir grup milletvekilinin tepkiyle karşılanmıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da, BDP'li Baydemir hakkında TCK'nın 301-2 maddesi uyarınca "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini, devletin yargı organlarını, asker veya emniyet teşkilatını alenen aşağılamak" suçundan iki yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem