'Haritada Libya'yı bulamazsın!'

Libya’da patlak veren olaylarla ilgili muhalefete, “Sadece AK Parti’yi eleştirmek için Libya’daki Türklerin güvenliğini çiğneme” diyen Erdoğan, Kaddafi’ye de “halkı gözardı etme” çağrısı yaptı Libya’da yaşanan olayları çok yakından takip ettiklerini belir

'Haritada Libya'yı bulamazsın!'

Libya’da patlak veren olaylarla ilgili muhalefete, “Sadece AK Parti’yi eleştirmek için Libya’daki Türklerin güvenliğini çiğneme” diyen Erdoğan, Kaddafi’ye de “halkı gözardı etme” çağrısı yaptı

Libya’da yaşanan olayları çok yakından takip ettiklerini belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin bu konudaki tutumunu eleştirdi. Libya lideri Muammer Kaddafi’ye de seslenen Başbakan, Kaddafi’den halkın taleplerine kulak vermesini istedi. Başbakan Erdoğan’ın grup toplantısındaki konuşmasından satır başları şu şekilde:

ORADA KAÇ TÜRK VAR, YATIRIM NE KADAR BİLMEZLER

Anamuhalefet partisinin genel başkanı, Mısır’ın eski devlet başkanına yaptığımız tavsiyeleri, ‘erken’ olarak nitelendirdi. Bugün Libya ile ilgili acele açıklamalar yapmamızı bekleyerek, kendisiyle çelişiyor. ‘Ödülün hakkını veriyor Başbakan’ diyecek kadar sorumsuzca... Son dönemde ismi geçen ülkelerin haritada yerini bile gösteremez.  Oralarda ne kadar Türk yaşıyor, ne kadar yatırım var  bilmez. Sırf AK Parti’yi eleştirmek uğruna Libya’daki Türklerin güvenliğini çiğneyecek kadar ileri gidebiliyor.

BU KONULAR FANTEZİ YAPARAK DEĞERLENDİRİLMEZ

Libya’da 25 bin Türk vatandaşı, 200’ü aşkın yatırımcımız var. Muhalefet partileri, gazeteciler, köşe yazarları ve medya kuruluşları şu gerçeği artık görmek durumundadırlar; Türkiye hiç kimsenin keyfi için aceleyle, duygusallıkla özellikle de ısmarlama beyanat veren, dış politikasını gündelik gelişmelere göre belirleyen bir ülke değildir. Biz ne zaman, nerede ve nasıl açıklama yapacağımızı iyi biliriz. Bu konular fantezi yaparak değerlendirilemez... Ne ilkesel duruşumuzdan taviz veririz ne kardeş halkların haykırışlarına kulak tıkarız ne de Türkiye’nin çıkarlarına zarar veririz. 

HALKIN TALEBİNİ GÖZARDI ETME YANLIŞINA DÜŞME

Demokratik taleplerini dile getirenlere karşı insaf dışı müdahalelerin yapılması şiddet sarmalını büyütecektir. Libya bizim için dost olmanın ötesinde kardeş bir ülkedir. Kardeş bir ülkede, halkların kendi içinde kardeşin kardeşi öldürmesi, kan dökmesi bizim en büyük ıstırabımızdır. Onun için de halkların demokratik ve özgürlükler noktasındaki taleplerini gözardı etme yanlışına düşülmemesi gerekir. Libya yönetiminin böyle bir yanlışın içinde olmaması gerekir. Çünkü biz Libya’da akan kanı, kendi vücudumuzun bir parçasından akan kan olarak görürüz. Libya’daki Türklerin hayatları  kardeş Libya halkına emanettir. 

KENDİ HALKINI DÜŞMAN GÖRENLER AYAKTA KALAMAZ

Tunus’ta, Mısır’da bir yandan oradaki kardeşlerimizin güvenliği için kaygılanırken, o ülkelerin iç barışı için kaygılanırken bir yandan da taleplere kulak verilmesini tavsiye ettik. O nedenle, ilkeli bir duruş sergiliyor, ülkelere halklara ve halkların dinine mezhebine bakmadan evrensel değerleri savunuyoruz. Bir tek kişinin dahi artık burnu kanamasın. Devletler milletlerine kendi halklarına düşman ve tehdit nazarıyla bakmasın. Ertelenemez değişim talepleri sağlıklı şekilde gerçekleşsin istiyoruz. 

Faili meçhullere baktılar hiçbir şey görmediler

Danıştay saldırısına baktılar türban gördüler. Milletin inançlarına baktılar irtica gördüler. Kürt meselesine baktılar silah gördüler. Bunlar faili meçhullere baktılar hiçbir şey göremediler. Halka baktıklarında bidon kafa gördüler, göbeğini kaşıyan adam gördüler; yüzde 60 aptal gördüler. Şimdi de Sivas’a baktılar, göre göre Devlet Bakanımız Hayati Yazıcı’yı gördüler. Hata bizde ki ellerine adres tutuşturduk. Oy vereceği sandığı bulamayanlar Taksim’i, Sivas’ı, Dersim’i nereden bulacaklar.

Millet tokat atacak

Erdoğan, Anayasa kitapçığının fırlatılması ile 675 bin lira olan dolar kurunun, bir kaç gün içinde 1 milyon 470 bin liraya ulaştığını söyledi. 2001 krizi öncesinde yüzde 39 seviyesinde olan enflasyonun kriz sonrasında yüzde 69,5’a yükseldiğini ifade eden Erdoğan, devlet iç borçlanma senedinin faiz oranının yüzde 36,2’den yüzde 100’e çıktığını, gecelik faiz oranlarının yüzde 7 bin 500’e kadar fırladığını hatırlatarak, “Bunlardan kimlerin neler kazandığını benim halkım biliyor. İşte o kaymak tabaka, anamuhalefetin şu anda paslaştığı tipler, onlar kazandı. İktidarda kim vardı? MHP, DSP, ANAP... Millet bunlara tokat atmayacak da kimlere tokat atacak?” diye konuştu.

‘Demokrasi’ demiştik

Libya’dan aldığı ödülün, Filistin halkı için çırpınışları nedeniyle tevdi edildiğini hatırlatan Erdoğan, “Bu ödül, bir yönetimin değil, Orta Doğu halklarının Türkiye sevdasının tezahürüdür” dedi ve törenedeki şu konuşumasını hatırlattı: “Çatışmalar, afetler, zulümler gizli kalmadığı gibi, insan hakları, evrensel değerler, demokratik haklar da artık gizli kalmıyor. Bize düşen evrensel inan haklarını herkesten, her ülkeden önce bizim kendimizin hayata geçirmesidir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem