Halis Toprak Köşk'ten çıkarılıyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile Toprak Grubu arasındaki restleşme yeni bir boyuta taşındı. TMSF, Sarıyer'deki Aslanlı Köşk'ün tahliyesi için verilen sürenin dün dolması üzerine bugün Toprak'ı köşkten tahliye ediyor.Köşk bahçesine nakliye araçlar

Halis Toprak Köşk'ten çıkarılıyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ile Toprak Grubu arasındaki restleşme yeni bir boyuta taşındı. TMSF, Sarıyer'deki Aslanlı Köşk'ün tahliyesi için verilen sürenin dün dolması üzerine bugün Toprak'ı köşkten tahliye ediyor.

Köşk bahçesine nakliye araçları girerken Toprak Ailesi'ne ait eşyalar kamyonlara yüklenmeye başladı. TMSF yetkililerinin ise birazdan kolluk kuvvetleri ile birlikte Köşk'e gelmesi bekleniyor.

ASLANLI KÖŞK REMZİ GÜR'ÜN

Danıştay, önceki gün aldığı kararla, Toprak Grubu’nun borcunun Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından fazla hesaplandığını, yapılan tahsilatlar düşüldükten sonra grubun borcunun tekrar hesaplanmasını istedi. Ancak Halis Toprak’ın açtığı dava üzerine Danıştay 13’üncü Daire tarafından alınan bu kadar, taraflar arasında farklı yorumlara neden oldu. Toprak bu karar üzerine Aslanlı Köşk dahil Toprak Grubu’na ait tüm mal ve şirketlerin iadesini isterken TMSF bunun söz konusu olmadığını açıkladı.

TMSF, Danıştay'ın daha önce verdiği karara dayanarak da bugün Aslanlı Köşk'ün tahliye işlemini başlattı.

TMSF, Toprak Grubunun, Fona olan borçlarının tasfiyesi yönünde 6 Şubat 2008 tarihinde imzaladığı Ek Protokol hükümlerini yerine getirmemesi nedeniyle Aslanlı Köşk'ü Ramsey markasıyla bilinen Remzi Gür'e 23.8 milyon lira bedelle satmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem