Hakkari'de çatışma: 5 şehit

Hakkari Çukurca'da çıkan çatışma sonucu 4 asker şehit oldu.

Hakkari'de çatışma: 5 şehit

Hakkari'de güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 5 asker şehit olurken 5 terörist öldürüldü. Kırıma uğrayan helikopterin pervanesinin ağaç dalına takıldığı öğrenildi. 15 kişinin yaralandığı helikopter kazasında Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük de yaralandı.

Hakkari’nin Kavaklı bölgesinde dün akşam yapılan bir operasyonda görev alan komando bölüğünden 4, ardından teröristlere yönelik yapılan çalışmalarda ise bir helikopterin pervanesinin ağaç dalına takılması sonucu düşmesi nedeniyle ağır yaralanan bir güvenlik görevlisi ise Şırnak Asker Hastanesi’nde şehit oldu.

Hakkari’nin Kavaklı bölgesinde teröristlerin muhtemel kaçış istikametlerini kesmek için, gece helikopterlerle bölgeye birlikler sevkedilirken, inişi sırasındana gelen teknik arıza sonucu kırıma uğrayan helikopterde yaralanan Tugay Komutanı’nın Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük olduğu bildirildi. Tuğgeneral Küçük, 30 Ağustos’da yapılan devir teslim törenide görevi, Tuğgeneral Azmi Ufan Cinek’ten devralmıştı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Teröristlerin muhtemel bulunabileceği yerlere saat: 20.30 civarında manevra yaparken bir patlama olmuş ve bunu takiben teröristlerin açtığı ateş sonucu 4 güvenlik görevlisi şehit olmuştur.
Teröristler, kendilerine şiddetle karşılık verilmesi üzerine, teması keserek kaçmışlardır. Teröristler üzerine açılan yoğun ateş sonucu verdikleri zayiat henüz bilinmemektedir

Teröristlerin muhtemel kaçış istikametlerini kesmek maksadıyla, helikopterlerle bölgeye gece birlik sevk edilmiştir. Bir helikopterin inişi esnasında meydana gelen teknik arıza sonucu, helikopter kırıma uğramıştır. Bu olayda ağır yaralanan bir güvenlik görevlisi Şırnak Asker Hastanesinde şehit olmuş, aralarında Tugay Komutanının da bulunduğu 15 personel hafif şekilde yaralanmıştır. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir"

Bu arada, aynı açıklamada Hakkari Şemdinli İlçesi Derecik Bölgesi’nde, Irak sınırına 4 kilometre mesafede bir grup teröristtin belirlendiği, yapılan müdahalede 4 terörist, Şırnak il’i Cudi Dağı bölgesinde icra edilen bir başka operasyonda 1 terörist etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

ÇUKURCA'DA YOĞUN TOP ATIŞI

HAKKARİ'nin Kuzey Irak'a sıfır noktasında bulunan Çukurca İlçesi'nde yoğun şekilde top atışı yapıldı. Topların Kuzey Irak'ta bulunan PKK'nın önemli kamplarından Zap ve Çemço bölgelerine atıldığı bildirildi.

PKK terör örgütünün Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Karakoluna yaptığı hain saldırının ardından sınırda Mehmetçik alarma geçti. Özellikle PKK'lı teröristlerin geçiş bölgelerinde en küçük bir hareketlilik gören Mehmetçik, bu bölgelere sınırda konuşlu bulunan birliklerinden bomba yağdırıyor. Hakkari'nin Kuzey Irak'a sıfır noktada bulunan Çukurca İlçesi'nde saat 16.00 sırılarında yoğun şekilde top ateşi yapıldı. Sınır ötesine yapılan Güneş Harekatı'nın önemli noktalarından biri olan Çukurca'daki Hakantepe ve Işıklı'daki birliklerden ateşlenen obüslerin, PKK'nın önemli kampları olan Zap ve Çemço bölgesini vurduğu bildirildi. Yaklaşık 30 dakika süren ve çok sayıda atılan topların sesi Çukurca İlçesi'nden de duyuldu.
Bu arada iki gün önce bir grup PKK'lı terörist Çukurca İlçesi Gazitepe böglesinde bulunan sınır karakoluna ağır silahlarla taciz ateşi açmış, Mehmetçiğin karşılık vermesiyle PKK'lı teröristler bölgeden kaçmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem