Hakkari-Çukurca karayolundaki mayınlar temizleniyor

Yaklaşık üç gündür mayınlı tuzaklar nedeniyle kapalı olan Hakkari-Çukurca karayolunun yeniden ulaşıma açılması için mayın temizleme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.Hakkari-Çukurca karayolunun 10 kilometresine PKK'lılar tarafından tuzaklanan mayınla

Hakkari-Çukurca karayolundaki mayınlar temizleniyor

Yaklaşık üç gündür mayınlı tuzaklar nedeniyle kapalı olan Hakkari-Çukurca karayolunun yeniden ulaşıma açılması için mayın temizleme çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Hakkari-Çukurca karayolunun 10 kilometresine PKK'lılar tarafından tuzaklanan mayınların temizlenmesi çalışmaları üçüncü gününe girdi. Döşenen uzaktan kumandalı mayınların yer yer patlatılması sonucu güvenlik güçleri zor anlar yaşıyor. Zırhlı araçlar eşliğinde tuzakların kademeli olarak imha edildiği karayolunda halen yüzlerce mayının bulunduğu belirtildi.

Mayınların temizlendiği sırada yüksek kayalıklardan jandarma ekiplerine saldırı yapılması üzerine Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan helikopterler, ateşin geldiği noktaları tarayarak mayın tarama ekibine destek sağlıyor. Çatışmalar nedeniyle mayın temizleme çalışmalarının yavaş yürütüldüğü Çukurca karayolunda askerlerin güçlükle ilerlediği öğrenildi.

ÇIĞ TÜNELLERİNDEKİ PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde çığ için yapılan tünellere tuzaklanan yüklü miktarda patlayıcı askerler tarafından imha edildi. Hakkari-Çukurca karayolunun 17. kilometresinde bulunan çığ tünellerine döşenen patlayıcının araçların geçişi esnasında patlatılması halinde ise büyük bir facianın yaşanabileceği belirtildi. Çığ tünelinde tespit edilen yüklü miktardaki patlayıcının jandarma bomba imha uzmanı ekipleri tarafından kontrolü bir şekilde etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Mayınları imha etme çalışmaları sırasında yüksek dağlardan mevzilenen PKK'lılar, dokça silahlarla askerlere ateş açtı. Açılan ateş nedeniyle bir taraftan kendilerini savunan askerler diğer taraftan ise mayınlı tuzakları imha etmek için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Karayolunu mayınlı tuzaklardan temizlemek için kademeli olarak çalışmalarını sürdüren askerler, dağlarda yapılan ateş yüzünden mayın tarama faaliyetlerini ağır yürütüyor.

ONLARCA MENFEZE PATLAYICI TUZAK DÖŞENDİ

Karayolunun değişik noktalarında bulunan menfezlere tahrip gücü yüksek patlayıcıların yerleştirildiği, yüzlerce tuzaklı mayını temizlemelerine rağmen halen çok sayıda tuzaklamanın bulunduğu kaydedildi. Oğul ve Ceylanlı köyü arasında bulunan köprünün PKK'lılar tarafından patlayıcı yerleştirilerek tahrip edildiği, karayolunda ise büyük tahribat oluştu.

GÜVENLİK GÜÇLERİ 25 KİLOMETRE İLERLEYEBİLDİ

Karayoluna her 10 kilometresinde bir büyük tuzakların kurulmasından dolayı imha çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bir taraftan gelen ateş diğer taraftan ise mayınları kaldırma çalışmaları sürerken, şu ana kadar ancak 20 kilometre temizlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler