Hafta sonu sokağa çıkma yasağını kaç kişi ihlal etti! İşte bilanço

İçişleri Bakanlığı’ndan kısıtlama açıklaması geldi.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağını kaç kişi ihlal etti! İşte bilanço

İçişleri Bakanlığı 14 Aralık'tan bu yana hafta içi saat 21.00 ila 05.00 saatleri arası, hafta sonu ise Cuma'dan itibaren 56 saat boyunca uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında 38 bin 874 kişiye adli ya da idari işlem yapıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, 14-21 Aralık tarihleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 38 bin 874 kişiye adli ya da idari işlem yapıldığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasına devam edildiği bildirildi. Hafta içi 21.00 ile 05.00 saatleri arasında, hafta sonu ise Cuma akşamı saat 21.00’den Pazartesi günü saat 05.00’e kadar sokağa çıkmanın kısıtlandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

Üçüncüsünü uyguladığımız sokağa çıkma kısıtlamasına vatandaşlarımız büyük oranda uyum sağlamıştır. Kısıtlama kararına uymayan vatandaşlarımıza ise idari ya da adli işlem uygulanmıştır.

“VİRÜSLE MÜCADELE HENÜZ BİTMEDİ”

14 Aralık Pazartesi gününden itibaren hafta içi saat 21.00 ila 05.00 saatleri arasında, hafta sonu 18 Aralık Cuma akşamı saat 21.00den 21 Aralık Pazartesi günü saat 05.00e kadar sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan toplam 38 bin 874 kişiye 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCKnın ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem yapılmıştır.

Koronavirüsle mücadelede alınan tedbirler, yapılan sıkı denetimler, rakamlara olumlu yansımaya başlamıştır. Ancak virüs ile mücadele henüz bitmiş değildir.

Rehavete kapılmadan, temizlik, maske ve mesafe başta olmak üzere diğer kurallara uymayı sürdürmeliyiz. Aziz milletimize; tüm bu süreçte göstermiş olduğu sabır, fedakârlık ve anlayıştan dolayı teşekkür ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler