Hac kontenjanı az talep fazla

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Keleş, hac kontenjanının 70 bin kişi olduğunu belirterek, 1,5 milyonluk talep karşısında zorlandıklarını söyledi.Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, AA muhabirine 2013 Yılı Hac Organizasyonu'yla ilgili değerlendi

Hac kontenjanı az talep fazla

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Keleş, hac kontenjanının 70 bin kişi olduğunu belirterek, 1,5 milyonluk talep karşısında zorlandıklarını söyledi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, AA muhabirine 2013 Yılı Hac Organizasyonu'yla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hac kayıtlarının, 4 Şubat'ta başlayıp 22 Şubat'ta sona ereceğini bildiren Keleş, vatandaşların bankaya 15 lira yatırmaları gerektiğini daha sonra da www.diyanet.gov.tradresinden ya da en yakın müftülüğe giderek başvurularını yapabileceklerini bildirdi.

Keleş, hacca bir defa gidenlerin tekrar gidemeyeceğini ifade ederek, ''Daha önceden hacca gitmiş olanların başvurularını sistem kabul etmiyor. Yani herhangi bir yanlışlık olduğu ortaya çıkarsa da zaten, sonradan hacca gittiği anlaşılırsa tek tek kontrol ediliyor onlar, yine kaydı geçersiz sayılır. Bu bakımdan önceden gidenlerin başvurmaması gerekiyor zaten başvuru da gerek müftülükte gerekse elektronik ortamda kabul edilmiyor'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin hac kontenjanının 74 bin olduğunu hatırlatan Keleş, bu sayının 4 bine yakın kısmının din görevlisi, kafile başkanı, sağlık, karşılama ve kiralama ekibi gibi görevliler için kullanıldığını söyledi. Keleş, ''Bir tarafta 1,5 milyonluk talep bir tarafta 70 bin kişilik kontenjan. Bu şartlar altında biz gerçekten çok zorlanıyoruz. Ancak sadece 70 bin kişilik kontenjan hangi sistemi uygularsak uygulayalım her sistemin kesinlikle birtakım dezavantajları oluyor'' ifadelerini kullandı.

Şehit ailelerine 600 kişilik kontenjan

Türkiye'ye verilen kontenjanın içerisinde kura haricinde kimsenin götürülmediğine vurgu yapan Keleş, şunları söyledi:

''Hiç kimse 'adamını bulan hacca gidiyor' şeklinde düşünmesin. Bu 70 bin kişilik kontenjan içerisinde böyle bir imkan asla söz konusu değil. Bu meşru sistemin dışında değişik yöntemler yollarla işçi vizesi altında veya daha değişik şekillerde gidenler onlar bizim sorumluluğumuzda değil. Sadece şehit ailelerimize 600 kişilik kontenjan ayrılıyor. Şehit ailelerimizin başvurusu 600'ü geçerse o takdirde onları da kendi içerisinde kuraya tabi tutuyoruz.''

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler